Pavićević: Svaki seminar doživljavam kao priliku za učenje

Predavači su na dvodnevnom seminaru u Bemax areni su Mihailo Pavićević, Aleksandar Trifunović, Đorđe Jelić, Nenad Trunić i Aleksandar Džikić
1437 pregleda 0 komentar(a)
Demonstracija Mihaila Pavićevića na seminaru trenera, Foto: KSCG/Saša Matić
Demonstracija Mihaila Pavićevića na seminaru trenera, Foto: KSCG/Saša Matić
Ažurirano: 22.06.2019. 18:31h

Seminar košarkaških trenera počeo je danas u Podgorici, u organizaciji Udruženja košarkaških trenera Crne Gore (UKTCG).

Predavači su na dvodnevnom seminaru u Bemax areni su Mihailo Pavićević, Aleksandar Trifunović, Đorđe Jelić, Nenad Trunić i Aleksandar Džikić.

Predsjednik UKTCG Bogdan Tanjević izuzetno je zadovoljan organizacijom, a zahvalio se na velikoj pomoći i našim juniorskim i kadetskim reprezentativcima koji učestvuju u prezentacijama.

"Imamo dobru posjetu, veliko interesovanje. Blizu 100 trenera je prijavljeno. Imamo i odlične predavače. Teoriju i praksu i medicinsku stranu događaja doktora Đorđa Jelića. Mislim da se to odvija jako lijepo u novom ambijentu. Košarkaška federacija dobila je na upotrebu objekat fantastičan, kakav malo ko ima. Moje kolege kad dođu ovdje rade srcem i dušom, niko to ne radi preko volje, pa nam je problem kako da ispoštujemo satnicu. Jako lijepo interesovanje naših trenera koji su bili brojni na tribinama", poručio je Tanjević na konferenciji za novinare.

Mihailo Pavićević održaće dva predavanja "Meč ap odbrana 1-1-3" i "Izgradnja jednog napadačkog sistema".

"Ja uvijek svaki seminar doživljavam kao priliku za učenje. Živa riječ, razmijenimo mišljenje, mnogo se može naučiti na ovakvim seminarima i od naših mlađih kolega. Sa zadovoljstvom sam prihvatio, posebno kad znam da je na čelu trenerske organizacije legendarni Boša. Susret sa njim doživljavam kao novu energiju, čovjek sa toliko energije rijetko se rađa. Ovakvi seminari puno znače za mlade trenere u Crnoj Gori, kamo sreće da ih ima više. Ne možemo držati znanje za sebe. Niko ne zna sve, nema toga na svijetu ko zna sve. Već sam srećan poslije prvog dana i ako nešto novo čujem, a mogu reći da sam već ispunio svoju misiju.." kazao je Pavićević.

Aleksandar Trifunović pripremio je predavanje na temu "Igra u tranziciji".

"Mislim da je živa riječ između ljudi nešto što predstavlja kapitalnu vrijednost. Mislim da su poente ovih seminara, ne sad ti da dođes da naučiš kako rade ostali, već da dobiješ viziju i sliku nečega na čemu si u nečemu što voliš. Mislim da svi mi koji smo u košarci smo prišli ovom poslu sa jednom ljubavlju i dokle god ta ljubav traje, posao može da se radi na jedan vrhunski način." ističe Trifunović.

Nenad Trunić je kolegama iz Crne Gore prezentovao "Metodiku obuke defanzivnih rotacija kroz specifične vježbe" i "Povezivanje tehnike šuta i kondicione pripreme kroz specifične vježbe".

"Drugi put sam ovdje, prvi put sam bio u Tivtu, kao i uvijek u prijateljskom i lijepom okruženju. Hvala im što su me ponovo pozvali. Organizacija vrhunska, zadovoljstvo je što se tiče boravka, a što je i najvažnije u pripremi onoga što treba trenerima. Da se u ovom kratkom periodu predstave neke interesantne teme, da se daju nove instrukcije i da se otvore prozori u njihovim razmišljanjima."smatra Trunić.

Doktor Đorđe Jelić prezentovao je mogućnosti u sprječevanju najtežih povreda u sportu u okviru teme: "Povrede koljena u sportu i prevencija povreda prednjeg ukrštenog ligamenta".

"Ja imam jednostvanu misiju koju sam sebi zadao prije dosta godina. Mi imamo lijepu bazu dobrih sportista. Volimo da smo aktivni. Kad se povrijedimo u velikom smo očaju. Pokušavam da motivišem naše trenere kako da uvedu preventivne principe, vježbe, da ta naša baza, koje ima malo, da se ne potroši do 18-19 godine, kada djeca često dožive teške povrede. Moj cilj je da probam kolegama da ih motiviše da usvoje princip i sistem vježbi za prevenciju teških povreda u sportu." kazao je Jelić.

Aleksandar Džikić je pripremio "Lou post saradnju u postavljenom napadu".

Seminar je obavezan je za sve trenere u Crnoj Gori, a UKTCG organizuje ga uz podršku Košarkaškog saveza Crne Gore.

Bonus video: