Budućnost još nije potvrdila Subotića, a on uveliko priča o planovima za sezonu

I prije zvanične potvrde podgoričkog kluba Slobodan Subotić, pričajući o planovima i ambicijama u Podgorici za beogradski Sport klub, potvrdio da će voditi "plave"
6504 pregleda 0 komentar(a)
Slobodan Subotić dok je vodio Cibonu, Foto: KK Cibona
Slobodan Subotić dok je vodio Cibonu, Foto: KK Cibona
Ažurirano: 22.06.2019. 20:29h

Čelnici KK Budućnost u četvrtak veče su ekspresnim saopštenjem reagovali na brojne medijske objave o imenovanju Slobodana Subotića za novog trenera, navodeći "da su pregovori u toku i da će javnost biti blagovremeno obaviještena".

Dva dana kasnije, Budućnost Voli još nije potvrdila dolazak iskusnog trenera, koji je danas za beogradski "Sport klub" uveliko govorio o planovima i ambicijama na klupi podgoričkog tima.

Jasno je, dakle - Slobodan Subotić je novi trener Budućnosti Volija, i prije zvanične potvrde od strane kluba.

Koja se još čeka...

"Budućnost je veliki izazov za mene, a kao ratnik u duši nastojaću da formiram tim koji će se u svakom meču ponašati ratnički, koji će se boriti po principu svi za jednog, jedan za sve. Primarni zadatak je da u narednom periodu sastavimo ekipu koja može da odgovori velikim ciljevima i ambicijama. Dobro je što Budućnost u sastavu već ima mnogo kvalitetnih igrača i mnogo ekstra talentovanih momaka. Naravno, biće i pojačanja jer su ciljevi Budućnosti jasni. Govorim o duploj kruni u Crnoj Gori, o ponovnom plasmanu u Evroligu, o dobrim i kvalitetnim partijama na evropskoj sceni", kazao je Subotić za Sport klub.

Subotić, koji je prije 62 godine rođen u Herceg Novom, u trenerskoj karijeri vodio je brojne klubove, a najveće uspjehe imao je u Grčkoj, gdje je osvojio dvije titule sa Panatinaikosom, dok je sa Olimpijakosom osvojio Kup.

Vodio je i AEK, Aris, PAOK, kasnije i Cedevitu, Cibonu, reprezentaciju Slovenije. Posljednji posao bio mu je na klupi nacionalne selekcije Libana.

“Pratio sam Budućnost prošle sezone i ne slažem se da se sezona može ocijeniti kao loša. Podgoričani su osvojili duplu krunu, stigli su do finala ABA lige, pružili koliko su mogli u elitnom takmičenju, a jako je bitno uzeti u obzir da su bili nova ekipa u Evroligi. I pored toga na pleća su bacilli gigante kakvi su Real, CSKA, Barselona…. Sa mnogo optimizma i entuzijazma čekam nove izazove i iskušenja”, kazao je Subotić za Sport Klub.

Bonus video: