"Najlakša odluka ikad": U Indijani oduševljeni što su odabrali Bitadzea

"Telefoni su počeli da nam zvone čim smo ga odabrali, nikada ih nisam tako čuo", kazao je Pričard o interesovanju timova za gruzijskog centra
6176 pregleda 1 komentar(a)
Pričard, Bitadze i Mekmilan, Foto: AP
Pričard, Bitadze i Mekmilan, Foto: AP
Ažurirano: 23.06.2019. 20:38h

Predsjednik košarkaških operacija Indijana Pejsersa Kevin Pričard kaže da su u organizaciji svi zadovoljni time što su sa 18. pozicije na draftu birali doskorašnjeg centra Budućnost Volija i Mega Bemaksa, Gogu Bitadzea.

“Znate li kako znamo da je pik dobar? Telefoni su počeli da nam zvone čim smo ga odabrali, nikada ih nisam tako čuo. Neki timovi su žarko željeli da ga dovedu, nikada nisam vidio tako nešto, neki od mojih bivših timova. Hajde samo da kažemo da su tri-četiri ekipe bile agresivne u tome da ga dovedu“, rekao je Pričard, misleći vjerovatno na San Antonio i na Portland.

Kako navode i Pričard i trener Nejt Mekmilan, o Bitadzeu nisu mnogo razmišljali iz jednostavnog razloga – mislili su da će ga neko ranije odabrati.

“Vrlo rijetko dođemo do situacije da su svi saglasni – i skauti i konsultanti i Leri Berd i Doni Volš. Bila je ovo najlakša odluka koju sam ikada donio na draftu“, dodao je Pričard.

Majls Tarner i Domantas Sabonis igraju na pozicijama četvorke i petice, a Bitadze po potrebi može da mijenja i jednog i drugog.

“Nema sumnje da njih trojica mogu da budu u istom timu. Nećemo ga sigurno slati negdje drugo, želim Gogu u dresu Pejsersa“, rekao je Pričard, prenosi Sport klub.

Na isto pitanje Mekmilan je dao malo drugačiji odgovor:

“Mislio sam o tome cijele večeri i razmišljaću cijelog ljeta o tome kako da ih uklopim“.

Gruzijac ima 19 godina, visok je 212 centimetara, a prošle sezone se u dresu Budućnost Volija okitio titulom Zvijezde u usponu Evrolige.

Takođe je osvojio i priznanje za najkorisnijeg igrača (MVP) ABA lige.

Bonus video: