Radonjić šampion: Ex-Yu veza donijela Bajernu novu titulu

Dejan Radonjić je odbranio titulu prvaka Njemačke sa Bajernom, Lučić i Đedović najbolji u pobjedničkom timu
5101 pregleda 0 komentar(a)
Đedović i Lučić
Đedović i Lučić
Ažurirano: 23.06.2019. 20:40h

Košarkaši Bajerna sa maksimalnih 3:0 dobili su finale plej-ofa njemačke BBL lige protiv Albe. Izabranici crnogorskog trenera Dejana Radonjića su do titule u sudaru njemačkih evroligaša, morali da dođu nakon produžetka, poslije velike borbe i preokreta 93:88.

Bajern je imao napad da meč riješi u regularnom vremenu (76:76), ali se spetljao Đedović, saigrači ispravili njegovu grešku a Vilijams je na isteku promašio polaganje. Doduše, vrijeme je možda i bilo isteklo, ali se pošlo u produžetak.

Vladimir Lučić trojkama i Danilo Bartel sjajnom igrom u odbrani tokom produžetka, riješili su rebus i obradovali domaće navijače. Činilo se da će Bajernu biti težak posao nakon pete lične Jovića u finišu regularnog diejla, i vidnog umora Đedovića. Tada je proradio Bartel...

"Jako je lijepo osvojiti titulu! Sezona je bila potpuno drugačija nego prethodne godine kada smo osvojili naslov prvaka, bilo je teže, ali uspjeli smo. I toliko je lijepo da se nadam da ćemo i slejdeće godine slaviti", nasmijan ali i vidno umoran od utakmice za infarkt, poručio je Radonjić.

A Alba ima za čim da žali, jer je serijom 13:0 na kraju prve i početkom druge četvrtine, činilo se napravila odlučujući korak da vrati brejk. I na početku posljednje četvrtine je ekipa iz berlina iamla 13 poena prednsoti, a ond aje krenula serija od 11:0 domaćeg tima i krenulo se u neizvjesnu završnicu.

Alba je uspjela da na nešto više od dva minuta do kraja dođe na plus sedam, ali su Jovioć, Lučić i Đedović bili neumoljjivi.

Najefikasniji je bio Lučić sa 23 poena (trojke 4-4), MVP finalne serije Đedović je ubacio 18, a Bartel 15 poena.

U poraženoj ekipi Pejton Siva je psotigao 21 a Johanes Timan 13 poena.

Bonus video: