Vranješ: Pokazali smo da znamo da igramo kao autsajderi

Barani će biti lišeni usluga povrijeđenog centra Uroša Lukovića, za koga je sezona završena.
70 pregleda 1 komentar(a)
Nemanja Vranješ, Crvena zvezda - Mornar, Foto: Aba-liga.com
Nemanja Vranješ, Crvena zvezda - Mornar, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 16.03.2018. 22:52h

Nakon sjajnog revanša protiv belgijskog Ostendea (90:63), u kojem su nadoknadili minus od 13 poena i izborili plasman u četvrtfinale FIBA Evrokupa, pred košarkašima Mornar je još veći izazov - polufinale plej-ofa ABA lige protiv šampiona Crvene zvezde.

Izabranici Mihaila Pavićevića prvi meč igraju u nedjelju veče u Beogradu, sa željom da se predstave u najboljem mogućem svjetlu, kao što su to, uglavnom radili tokom ove sezone, na dva fronta...

"Pred nama je najvažniji, ali i najljepši dio sezone. Igranje polufinala ABA lige protiv ekipe kakva je Crvena zvezda mislim da je spektakl za sve nas u klubu, ali i navijače. To je praznik i za crnogorsku košarku. Ne prijetimo Zvezdi, ona je apsolutni favorit, ali mi smo ove godine pokazali da i te kako znamo da igramo kao autsajderi. Ne idemo sa bijelom zastavom u Beograd, pokušaćemo da odigramo jednu egal utakmicu, pa ako nam se ukaže šansa da možda i savladamo Crvenu zvezdu", kaže bek Barana, Nemanja Vranješ.

Barani će biti lišeni usluga povrijeđenog centra Uroša Lukovića, za koga je sezona završena.

"Istina, veliki hendikep za našu ekipu je povreda Lukovića. Mislim da je to jedini naš igrač čije odsustvo je nemoguće nadoknaditi. Pokazali smo, međutim, protiv Ostendea da možemo i bez njega, skupili smo redove, malo promijenili taktiku, i veoma dobro odigrali. nadam se da će tako biti i protiv Zvezde", dodao je Vranješ.

"U polufinalu plej-ofa ABA lige su dva kluba iz Crne Gore i po jedan iz Srbije i Hrvatske - to samo po sebi dovoljno govori o kakvom je uspjehu riječ. Možemo da budemo ponosni na ovogodišnje rezultate Mornara. Ne idemo u Beograd s bijelom zastavom, naprotiv. Žao mi je samo što nismo kompletni, sa Lukovićem, da još jednom dokažemo da smo zasluženo tu gdje jesmo. Nadam se jednom lijepoj utakmici i neizvjesnoj do samog kraja", rekao je Đorđije Pavićević, glavni menadžer Mornara.

Bonus video: