"Crvene" nakon poraza od Švedske: Početak je odlučio, fali iskustva i samopouzdanja

1209 pregleda 0 komentar(a)
Košarkašice Crne Gore
Košarkašice Crne Gore

Crnogorske košarkašice nisu uspjele da iznenade Švedsku na startu Evropskog prvenstva, ubjedljivo su poražene 67:51.

Serijom 17:0 na početku meča Šveđanke su povele 19:2 i praktično riješile meč...

"Znali smo da je prva utakmica teška, željeli smo da pobijedimo, ali smo u grču bile na početku. Mnogo šuteva otvorenih smo promašile, to su Šveđanke iskoristile prvenstveno iz kontranapada i uz to dobrim procentima šuta, praktično sve su pogodile. Kasnije smo prešle u zonu, primakle smo se na samo pet poena, ali to nije bilo dovoljno. Imali smo dosta grešaka, kako u napadu tako i u odbrani. Trebalo bi što prije da zaboravimo ovaj meč i da se okrenemo narednim rivalima", poručila je Snežana Aleksić.

I Božica Mujović smatra da je loš početak odgovoran za poraz.

"Otvorile smo dosta nesigurno utakmicu, dosta treme i straha. Srljale smo iz greške u grešku, one su se odlijepile i bilo je vrlo teško da se vratimo. Vidjelo se da nam fali iskustva, ali i samopouzdanja da odlučnije da krenemo da zadržimo priključak." kazala je Mujović i nastavila:

"Francuska ima možda i najbolju ekipu, favoriti su za medalju. Na nama je da uđemo jako, da nema treme, da ne srljamo, da slušamo trenera. Ne smijemo da ponavljamo greške, ovo je za nas velika stvar, sam nastup na Eurobasketu, igrati protiv takvih igrača i ekipa."

Bojana Kovačević je debitovala na Eurobasketu protiv Švedske, a sada slijedi novi izazov protiv sjajnih Francuskinja.

"Protiv Francuskinja ćemo pokušati da pružimo što jači otpor. Svakako posebno ciljamo da protiv Češke pokušamo da ostvarimo tu pobjedu, kako bi prošlu grupu i izborili makar još jednu utakmicu u kojoj bi se borili za četvrtfinale." poručila je Kovačevićeva.

Meč Crna Gora - Francuska je u petak od 14 sati i 30 minuta.

Bonus video: