Rastali se Budućnost i Gordić, Partizan naredna destinacija

Gordić je imao važeći ugovor sa "plavima" i za narednu sezonu, ali je ugovor raskinut. Pod kojim uslovima, ostaje nepoznanica, ali je gotovo izvjesno gdje će Gordić nastaviti karijeru - vraća se u Partizan, s kojim je dogovorio jednogodišnju saradnju
16250 pregleda 29 komentar(a)
Nemanja Gordić
Nemanja Gordić
Ažurirano: 28.06.2019. 17:29h

U danu kada su najavili drugo pojačanje, Letonca Martinša Mejersa, iz Košarkaškog kluba Budućnost Voli su objavili i jedan odlazak - plejmejker Nemanja Gordić više nije član podgoričkog kluba.

Gordić je imao važeći ugovor sa "plavima" i za narednu sezonu, ali je ugovor raskinut. Pod kojim uslovima, ostaje nepoznanica, ali je gotovo izvjesno gdje će Gordić nastaviti karijeru - vraća se u Partizan, s kojim je dogovorio jednogodišnju saradnju.

"KK Budućnost Voli se ovim putem najiskrenije zahvaljuje Nemanji Gordiću na svim uspjesima koje je klub zajedno sa njim postigao, od čega će zlatnim slovima ostati zapisano da je bio MVP u sezoni kada je klub postigao najveći uspjeh u istoriji.

Za sav nemjerljiv doprinos, kako na parketu tako i van njega, Budućnost Voli će biti vječno zahvalan našem Nemanji ističući da će Podgorica i "Morača" uvijek biti njegov dom.

Od srca ti želimo puno sreće i uspjeha u novim izazovima. Uvijek ćeš biti dio plavo bijele porodice!", navodi se u saopštenju Budućnost Volija.

"Vijesti" su već pisale da je uprava "plavih" pokušavala da se rastane sa reprezentativcem Bosne i Hercegovine.

Gordić, jedan od heroja istorijskog osvajanja ABA lige u sezoni 2017/2018, nagrađen je vrlo izdašnim dvogodišnjim ugovorom. Nezvanične informacije govore da je plejmejker iz Gacka dobio 350.000 eura po sezoni.

Uprava je tada htjela da ga nagradi za odlična izdanja tokom cijele sezone, posebno u polufinalu sa Cedevitom i finalu sa Crvenom zvezdom, ali i da ispuni dio neophodnog budžeta za Evroligu (minimum 5,4 miliona, od toga maksimum 65 odsto za plate igrača).

U tek završenoj sezoni Gordić nije bio glavni igrač, jer su u centru pažnje bili preskupo plaćeni i „promašeni” stranci.

Zbog učešća u Evrokupu, budžet Budućnost će biti znatno manji nego prošle sezone, pa je procijenjeno da je Gordić preskup.

"Uvijek mi je bila želja da igram u Evroligi, to mi se ostvarilo sa Budućnošću, pa ćemo da vidimo na kraju sezone. Vezan sam za ovaj klub, dosta mi je pomogao, tako da se lijepo osjećam u Budućnosti. Ovde je sve super", kazao je Gordić krajem maja.

Odlazak Gordića mogao bi da otvori vrata za dolazak Derika Nidama, za koga je Budućnost zainteresovana, kao i Mornar...

Gordić, najbolji asistent u istoriji ABA lige, u dva navrata je nosio dres Budućnosti, prvo od 2005. do 2010, a onda od 2016. do danas.

Bonus video: