Barselona obara rekord: Mirotiću 70 miliona za šest godina

Španski reprezentativac tako će postati najplaćeniji košarkaš u Evropi i sa prvog mjesta istisnuće Alekseja Šveda, koji u Himkiju prima četiri miliona eura godišnje
6008 pregleda 9 komentar(a)
Mirotić, Foto: AP-Frank Gunn
Mirotić, Foto: AP-Frank Gunn
Ažurirano: 30.06.2019. 19:23h

Poslije pet sezona provedenih u NBA ligi, Nikola Mirotić vraća se u Evropu i biće novi igrač Barselone.

Mirotić će potpisati šestogodišnji ugovor sa Barselonom vrijedan 70 miliona dolara, piše španski As.

Španski reprezentativac tako će postati najplaćeniji košarkaš u Evropi i sa prvog mjesta istisnuće Alekseja Šveda, koji u Himkiju prima četiri miliona eura godišnje.

Ponuda Barselone nadmašila je i one iz NBA lige - Juta i Dalas nudili su Mirotiću da ostane u NBA i potpiše ugovor vrijedan između 45 i 50 miliona dolara.

Barselona je prošle sezone imala budžet od 36 miliona eura (od toga 27 miliona je išlo na plate), šest manje od Reala, tima sa najvećim budžetom u Evroligi.

Ove godine "blaugrana" pomjera granice - Ertel je potpisao ugovor na dvije i po godine vrijedan 11 miliona eura, dok je iz CSKA stigao Kori Higins. On je potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 10,5 miliona eura. Očekuje se i dolazak Brendona Dejvisa iz Žalgirisa

Mirotić je od 2008. do 2014. nosio dres Reala. U NBA ligi igrao je za Čikago Bulse, Nju Orleans Pelikanse i Milvoki Bakse.

Mirotić je prošle sezone prosječno bilježio 15.2 poena, 7.4 skoka i 1.2 asistencije po utakmici.

Bonus video: