Bruklin pravi super-tim: Stižu Durent, Irving i Džordan

Košarkaš koji je najbolji ofanzivni igrač svijeta je odlučio da napusti Golden Stejt Voriorse i potpiše za ekipu Bruklin Netsa
7587 pregleda 0 komentar(a)
Kevin Durent, Foto: Nick Turchiaro, Nick Turchiaro
Kevin Durent, Foto: Nick Turchiaro, Nick Turchiaro
Ažurirano: 30.06.2019. 23:17h

Kevin Durent će, po svemu sudeći, opet šokirati NBA ligu!

Košarkaš koji je najbolji ofanzivni igrač svijeta je odlučio da napusti Golden Stejt Voriorse i potpiše za ekipu Bruklin Netsa.

To javlja više NBA insajdera, na čelu sa čuvenim Edrijanom Vojnarovskim.

Tamo će mu se pridružiti i dosadašnji plejmejker Bostona Kajri Irving i centar Njujorka DeAndre Džordan.

Durent je u plej-ofu povrijedio ahilovu tetivu i propustiće cijelu narednu sezonu.

On je dva puta bio MVP finala sa Golden Stejtom, kada je i osvojio dva prstena.

Jednom je bio MVP regularnog dijela sezone, 10 puta All-Star, četiri puta najbolji strijelac lige, šest puta u najboljem prvom, a tri puta u najboljem drugom timu NBA.

Bruklin je preko generalnog menadžera Šona Marksa i trenera Kenija Etkinsona potpuno preokrenuo sudbinu franšize koja je zapala u krizu zamjenom skoro svih svojih draft pikova za zvijezde na zalasku karijere - Pola Pirsa, Kevina Garneta i Džoa Džonsona.

Prošle godine su stigli do plej-ofa, preporili DiAnđela Rasela i lansirali nekoliko mladih igrača kao što su Karis Levert i Džeret Alen.

Sada će plejmejker biti Irving koji je jedan od najboljih u ligi, sa podrškom u odličnom Spenseru Dinvidiju. Na beku su Levert, sjajni šuter Džo Haris, a očekuje se i iskusni Geret Templ. Krilo će ove sezone biti Torian Prins koji je stigao iz Atlante, a naredne godine će biti ili zamjena Durentu ili će igrati zajedno jer Durent može da pokriju četvorku. Odlična je i rotacija na centru gdje su Džordan, Alen i Ed Dejvis.

Bonus video: