Obostrana ljubav Vučevića i Orlanda: Da napredujemo i tim i ja

Želio sam da nastavim u Orlandu, klub je želio mene i brzo smo se dogovorili, na obostrano zadovoljstvo - kazao je Nikola Vučević za “Vijesti”
4803 pregleda 3 komentar(a)
Simbol Orlanda: Nikola Vučević, Foto: AP
Simbol Orlanda: Nikola Vučević, Foto: AP
Ažurirano: 02.07.2019. 09:04h

Za ljubav je potrebno dvoje, a između Nikole Vučevića i Orlanda emocije su obostrane.

U profesionalizmu i na sportskom terenu emocije, naravno, nisu presudne, ali kada se spoje sa ambicijama i očekivanjima - dobija se idealna kombinacija.

Vučević je u prethodnih sedam godina u Orlandu rastao kao igrač i izrastao u košarkaša ol-star statusa, Orlando je sa njim postao bolji tim, tako da će se njihova saradnja nastaviti se najmanje do 2023. godine.

Naš as i klub sa Floride prvog dana NBA prelaznog roka dogovorili su novi ugovor i označili početak nove ere...

- Želio sam da nastavim u Orlandu, klub je želio mene i brzo smo se dogovorili, na obostrano zadovoljstvo - kazao je Vučević za “Vijesti”.

Od 2012. kada je iz Filadelfije došao na Floridu, tiho i nenametljivo, Vučević je polako postao simbol kluba i lider ekipe, kao što su nekada bili Šekil O’Nil i Dvajt Hauard.

- Mnogo mi znači to što klub svih ovih godina ima povjerenje u mene, vjerovali su mi od prvog dana. Imao sam dosta uspjeha na ličnom planu, a konačno smo prošle sezone zajedno napravili korak naprijed, došli do plej-ofa. Sada nam je cilj da nastavimo da rastemo kao tim. Produžio sam ja, produžio je Terens Ros, došao je Al Faruk Aminu, imamo mlade igrače sa potencijalom da napreduju. Sve se poklopilo, i moje i želje Orlanda, takođe drago mi je što ostajem i zbog porodice. Navikli smo na život u Orlandu i na Floridi - kazao je Vučević.

Prošla sezona je bila nezaboravna, i zbog premijernog nastupa u plej-ofu (Orlando je ispao u prvoj rundi od budućeg šampiona Toronta), i zbog učešća na ol-star utakmici.

Vučević je imao najbolji učinak u karijeri (20,8 poena, 12 skokova, 3,8 asistencija), stekao reputaciju jednog od najboljih centara u ligi.

- I moje ambicije su iste kao i mog kluba, mada to i ide jedno sa drugim. Želim da napredujem kao igrač, da budem još bolji, da budem lider tima, koji će imati bolju sezonu od prethodne. Biće uzbudljivo, pojačali su se i druge ekipe, mnogo je promjena, ali ubijeđen sam da ćemo i Orlando i ja biti spremni.

100 miliona dolara dobiće Vučević u naredne četiri godine u Orlandu, čime će postati najbolje plaćeni crnogorski sportista svih vremena. Do sada je ukupno u NBA karijeri zaradio 56,2 miliona. Vučević će preteći košarkaša Nikolu Pekovića, koji je zvanično od ugovora sa Minesotom zaradio 74,14 miliona dolara

Kao igrača ol-star kalibra, Vučevića čeka još veći izazov - on je sada “meta”, poseban motiv za rivale na pozicijama centra...

- Imam 29 godina, imam dovoljno iskustva, u zrelim sam igračkim godinama i to se vidi na terenu. Sa te strane, biće mi lakše, ali, sa druge - znam da ću biti pod većom pažnjom protivničkih ekipa. Miran sam, riješio sam važno pitanje, stabilnu situaciju u klubu, samopouzdanje, tako da sam veliki optimista za budućnost - kazao je Vučević.

O reprezentaciji po povratku iz Amerike

Novi ugovor sa Orlandom, Vučević je dogovorio iz Bara. Narednih dana putuje u Sjedinjene Američke Države, a nakon promocije uslijediće i konačna odluka oko nastupa za reprezentaciju Crne Gore na Svjetskom prvenstvu.

- Očekuje me potpis ugovora, razgovori sa ljudima iz kluba u vezi planova u pauzi i u sezoni. Kada se to završi riješiću pitanje igranja u nacionalnom timu - kazao je Vučević.

Bonus video: