Nikoli Vučeviću zlatna plaketa

“Nikola Vučević je u NBA ligi dokazao da je jedan od najboljih centara u najjačoj ligi svijeta", navodi se u saopštenju za javnost
1065 pregleda 0 komentar(a)
Plaketa koju će uručiti Nikoli Vučeviću, Foto: UCG
Plaketa koju će uručiti Nikoli Vučeviću, Foto: UCG

Časopis "Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine" odlučio je da košarkašu Nikoli Vučeviću uruči zlatnu plaketu za izvanredne sportske rezultate na međunarodnom nivou i promociju crnogorskog sporta. Uručenje plakete biće na nikšikom Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje do kraja jula, a istu će uručiti glavni i odgovorni urednici časopisa prof. dr Duško Bjelica i prof. dr Stevo Popović.

“Nikola Vučević je u NBA ligi dokazao da je jedan od najboljih centara u najjačoj ligi svijeta. Impresivni rezultati u prethodnoj godini su bili više nego dobar razlog za čelnike Orlandoa, da mu ponude ugovor vrijedan čak 100 miliona dolara, za naredne četiri sezone, dok su za redakcijski odbor časopisa bili jedini izbor”, navodi se u saopštenju za javnost.

Glavni urednik časopisa, jedinog crnogorskog naučog časopisa u oblasti sporta indeksiranog u dvije najprestižnije baze podataka Web of Science i Scopus, Duško Bjelica podsjetio je da je zlatna plaketa Vučeviću peta koju je „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine" do sada dodijelio istaknutim sportistima koji su postigli zavidne rezultate na evropskom i svjetskom nivou.

"Među njima je i studentkinja našeg Fakulteta, rukometašica Ana Milačić koja je sa grčkim klubom AEK osvojila titulu prvaka Grčke i Kupa Grčke, košarkaš Bojan Dubljević, crnogorski reprezentativac, koji je sa ‘Valensijom’ iz Španije, osvojio kup Evrope, Mario Hodžić vicešampion Evrope u karateu. Proslavljenom crnogorskom džudisti i nekadašnjem vicešampionu svijeta Srđanu Mrvaljeviću, prethodne sedmice, takođe smo dodijelili zlatnu plaketu", kazao je Bjelica.

Prvi broj časopis izašao je u septembru 2012. Godine, a uredništvo je prije dvije godine ustanovilo nagradu za izvanredne sportske rezultate na međunarodnom planu i promociju crnogorskog sporta.

Bonus video: