Košarkaši Budućnosti zovu navijače i poručuju: Umorili smo se od polufinala, konačno želimo i korak naprijed

Prvi meč polufinalne serije Budućnost – Cedevita igra se u nedjelju od 21 sat
168 pregleda 12 komentar(a)
KK budućnost Voli, Foto: Filip Roganović
KK budućnost Voli, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 15.03.2018. 16:00h

Za košarkaše Budućnost Volija u nedjelju počinje najvažniji dio sezone, ono za šta su se spremali od avgusta prošle godine - polufinalni mečevi ABA lige protiv Cedevite - borba za finale i napad na trofej.

Hrvatski šampion kao da je suđen “plavima” u doigravanjima regionalne lige, a još su svježa sjećanja na 2015. godinu kada je Budućnost ispustila velikih 2:0 u seriji, izgubila tri naredna meča i propustila šansu da se plasira u Evroligu...

Da li je konačno došlo vrijeme da se teret tog bolnog poraza skine sa leđa...

“Došao je momenat da to vratimo klubu, gradu, navijačima - i da tu prepreku konačno preskočimo. Ja sam najduže u klubu i bio sam svjedok tih poraza. Umorili smo se od polufinala i spremni smo da preskočimo tu ljestvicu”, kazao je kapiten Suad Šehović.

“Osjećamo pozitivan pritisak, nikakvu negativnu tenziju. Svi mi želimo da napravimo iskorak i krajnje je vrijeme da to uradimo. Mislim da nam se ukazala šansa da prođemo i uđemo u finale”, kazao je Nemanja Gordić.

“Nije prijatno to što stoji nad nama već nekoliko godina i što klub zastaje u polufinalu. Nadam se pozitivnom ishodu u plej-ofu, jer smo dobro radili, bilo je puno pozitivnih, lijepih stvari”, ističe Nikola Ivanović.

Budućnost će šesti put igrati polufinale ABA lige, što u plej-ofu, što na fajnl-foru.

Nijednom, međutim, nije stigla do posljednje borbe za trofej. Džikićev tim sada ima prednost domaćeg parketa, bolji skor u mečevima sa Cedevitom ove sezone.

Eliminacioni mečevi su nešto sasvim drugo...

“Mislim da će u ovim mečevima odlučiti veća želja, borbenost koncentracija, smirenost u bitnim momentima...Neće biti puno iznenađenja, jer se dosta dobro poznajemo”, kazao je Šehović.

“Nema velikih nepoznanica. Svakako da ćemo i oni i mi nešto pripremiti, ali glavne stvari će ostati iste – sistem igre je poznat i njima i nama”, kazao je Gordić.

Prednost Budućnosti pored domaćeg terena je spoljna linija, koja je iznijela najveći teret ove sezone.

Ono što može biti problem u mečevima sa Cedevitom je igra pod košem – jer će Budućnost biti bez Barovića dok će Kajl Lendri vjerovatno nastupiti, ali pod terapijom i injekcijama.

“Nama je ta spoljna linija vodila igru. Sigurno da svi očekuju da tako bude i u polufinalnoj seriji. Naravno cijela ekipa je spremna a i mi bekovi da preuzmemo tu odgovornost”, kazao je Ivanović.

“Ne bi trebalo kriti da je naša igra više bazirana na bekovskoj liniji – posebno od kada je povrijeđen Barović. Mnogo nam nedostaje. Svi se trudimo da nadomjestimo njegov izostanak. Nadamo se da će se Lendri oporaviti za taj meč. Svi ćemo se truditi da nadoknadimo te izostanke i da budemo pravi protiv Cedevite”, kazao je Gordić.

Za prolazak u finale biće potrebna i puna “Morača”, velika podrška navijača.

“Publika je naš šesti igrač. Ja ih pozivam da dođu u što većem broju, da budu što glasniji, da nas podrže, a mi ćemo na terenu to znati da vratimo borbom i nadam se pobjedom u prvom meču i da odbranimo domaći teren”, kazao je Šehović.

“Tokom cijele sezone u 'Morači' je bila dobra energija i navijanje. Potrebni su nam navijači, da osjete momenat da nas podrže i povuku kada je najvažnije i najteže”, kazao je Ivanović.

Prvi meč polufinalne serije Budućnost – Cedevita igra se u nedjelju od 21 sat.

Drugi je sedam dana kasnije u Zagrebu, a eventualna majstorica posljednjeg dana marta igrala bi se u “Morači”.

Bonus video: