Zvezda pred Mornar zatrpala koš Valensije

Beograđani uoči meča sa Mornarom u polufinalu plej-ofa ABA lige zatrpali koš Valensije u drugom poluvremenu
51 pregleda 1 komentar(a)
Milko Bjelica, Foto: Beta
Milko Bjelica, Foto: Beta
Ažurirano: 15.03.2018. 19:52h

Crvena Zvezda je i drugi put ove sezone pobijedila Valensiju, u prvoj utakmici 26. kola Evrolige (106:90).

Crveno-bijeli su predvođeni Džejmsom Feldinom stigli do 11. pobjede u elitnom evropskom takmičenju, ali poslali snažnu poruku Mornaru za predstojeće duele u polufinalu ABA lige.

Sjajno šutersko veče viđeno je u Beogradu, o čemu svjedoči visok broj poena. Ekipa Dušana Alimpijevića prelomila je utakmicu u drugoj polovini treće četvrtine, kada je serijom 11:0 stekla dvocifrenu prednost, a u posljednjoj dionici je dodatno uvećala, sve do maksimalnih 22 poena razlike tri minuta prije kraja.

Igrač utakmice bio je Feldin sa 30 poena (trojke četiri od šest), a solidnu rolu imao je Milko Bjelica, sa 12 poena i četiri skoka. Kod gostiju istakao se Rafa Martines sa 22 poena, dok je Bojan Dubljević ubacio četiri.

Preporođena Barselona, predvođena Svetislavom Pešićom, deklasirala je Olimpijakos usred Pireja - 90:63.

Iako utakmica nije imala rezultatski značaj za njih, Katalonci su pokazali da loše partije u prvom dijelu sezone nisu bile pravo mjerilo njihovog kvaliteta.

Ništa u prvom poluvremenu nije slutilo na katastrofu Olimpijakosa. Čim je krenuo nastavak Katalonci su počeli da melju protivnika, išli su do preko 30 poena prednosti. U posljednjoj četvrtini Barselona je dotukla protivnika, dobila je taj period igre sa 27:11.

Printezis i Meklin sa 14 poena bili su najefikasniji kod domaćina. Tomić sa 19 poena predvodio je Katalonce do pobjede.

Himki je u Izraelu neizvjesnoj završnici pobijedio ekipu Makabija sa 94:91.

"Ponos Izraela" žestoko je zakomplikovao situaciju u borbi za plasman u TOP 8 fazu, naročito nakon trijuma Baskonije nad Žalgirisom (84:64). Izraelski i španski tim sada su izjednačeni na 8. mjestu.

Pjer Džekson bio je najefiksniji kod Makabija sa 25 poena. Entoni Gil sa 24 i Šved sa 22 poena predvodili su Himki do pobjede.

U utakmici dvije otpisane ekipe Bamberg je savladao Anadolu Efes sa 88:79.

Radošević i Dorel Vrajt postigli su 15 poena za Njemce. Kod Efesa najefikasniji je bio Mekalum koji je upisao 21 poen.

Bonus video: