Dubljević: Izrael najteži mogući protivnik

"Oni su favoriti, mi ćemo pokušati da damo maksimum, da odigramo što bolju utakmicu i da iznenadimo”, istakao je Dubljević
1109 pregleda 0 komentar(a)
Dušan Dubljević, Foto: Fiba
Dušan Dubljević, Foto: Fiba

Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore igraće sjutra (19.30) protiv domaćina Izraela meč osmine finala Evropskog prvenstva.

Izabranici Dušana Dubljevića prethodno su zauzeli treće mjesto u grupi A, iza Francuske i Turske, a sada će, osim za plasman u četvrtfinale, igrati za opstanak u A diviziji, iz koje ispadaju tri od 16 selekcija koje su se plasirale u nokaut fazu.

„Očekivani su naši rezultati u grupi, nismo mogli da najavljujemo pobjede protiv Francuske i Turske, koje su velesile i svake godine žele do medalje. Možda smo zaslužili još jednu pobjedu u grupi, ali sa aspekta nekog raspleta na Eurobasketu za nas to ne bi mnogo promijenilo, niti bi garantovalo lakšeg protivnika u osmini finala, jer je izbor bio između Srbije, Izraela i Italije”, rekao je Dubljević, čija je selekcija za sada zabilježila jednu pobjedu, protiv Velike Britanije.

Izrael će biti težak rival za „crvene”.

„Bilo bi lakše igrati protiv bilo koje druge selekcije, nego protiv domaćina. Igraju agresivno, sa dosta presinga, sa udvajanjima, energijom koja je plod punih tribina na svakom meču, a kvalitet potvrdili su protiv Srbije i Italije. To je vjerovatno i najteži protivnik, iako je Srbija možda indivudalno kvalitetnija, ali Izraelci su domaćini. Oni su favoriti, mi ćemo pokušati da damo maksimum, da odigramo što bolju utakmicu i da iznenadimo”, istakao je Dubljević.

U slučaju poraza, Crna Gora će nastaviti takmičenje za opstanak u A diviziji.

„Ako ne prođemo među osam, pobjeda protiv Britanije mogla bi da nam obezbijedi lakšeg protivnika u borbi za opstanak što je i bio naš primarni cilj”, zaključio je Dubljević.

Bonus video: