Simonović i Drobnjak razbili Letonce, Crna Gora izborila opstanak

Centar Cedevita Olimpije je odigrao spektakularan meč - poigravao se sa rivalima i upisao 34 poena (za dva 14-12, bacanja 12-10), 15 skokova (šest ofanzivnih) i dvije blokade za indeks 48!
2009 pregleda 1 komentar(a)
Velika nada crnogorske košarke: Marko Simonović, Foto: FIBA
Velika nada crnogorske košarke: Marko Simonović, Foto: FIBA

Žrijeb se loše namjestio mladim košarkašima Crne Gore, jer su u osmini finala „naletjeli” na domaći Izrael i morali su u borbu za opstanak.

Srećom, već prvu šansu su iskoristili - predvođeni fenomenalnim Markom Simonovićem i Igorom Drobnjakom, izabranici Dušana Dubljevića su savladali Letoniju 79:62 i osigurali učešće u A diviziji i sljedećeg ljeta.

Centar Cedevita Olimpije Simonović je odigrao spektakularan meč - poigravao se sa rivalima i upisao 34 poena (za dva 14-12, bacanja 12-10), 15 skokova (šest ofanzivnih) i dvije blokade za indeks 48!

Odličan je bio i plejmejker Budućnost Volija Drobnjak sa 23 koša, a dvocifren učinak je imao i Pavle Đurišić (14).

Crna Gora će takmičenje nastaviti u borbi za plasman od 9. do 12. mjesta, a rival će joj u subotu biti Ukrajina, koja je bila bolja od Poljske (76:71).

Osim Poljaka, za jedno mjesto koje donosi opstanak u A diviziji, boriće se i Italija, Letonija i najneprijatnije iznenađenje šampionata u Tel Avivu, Srbija.

Bonus video: