Košarkašice u 2. šeširu kvalifikacija

Kvalifikacije će se igrati u tri „prozora” sa po dvije utakmice - od 10. do 18. novembra ove godine, od 8. do 16. novembra 2020. i od 31. januara do 8. februara 2021
524 pregleda 0 komentar(a)
Selektorka Jelena Škerović, Foto: FIBA
Selektorka Jelena Škerović, Foto: FIBA

Tek što su završile učešće na petom šampionatu Evrope, košarkašice Crne Gore već se spremaju za žrijeb za prvenstvo koje će se 2021. godine održati u Španiji i Francuskoj.

Selekcije iz zemalja koje su finalisti dva posljednja kontinentalna šampionata („crvena furija” oba puta osvojila zlato) jedine neće igrati kvalifikacije, a 33 reprezentacije će se boriti za preostalih 14 mjesta. Ekipe će biti podijeljene u šest grupa sa po četiri učesnika i tri sa po tri. Plasman na 38. Eurobasket izboriće devet pobjednika i pet najboljih drugoplasiranih selekcija, ali će se one odrediti kada se izbrišu rezultati sa timovima koji budu četvrtoplasirani.

Izabranice Jelene Škerović će na žrijebu, koji je zakazan zajedno sa izvlačenjem kuglica za muški Eurobasket za sjutra u 12.15 časova na minhenskom aerodromu, rivale čekati iz 2. šešira. Selekcije su podijeljene po uspjehu na tek završenom šampionatu u Srbiji i Letoniji, a „crvene” su bile 12. i za jedno mjesto im je izmakao prvi šešir. Od ekipa koje su ispale u osmini finala Italija je imala pobjedu više u grupnoj fazi, a Slovenija i Letonija bolju koš-razliku.Košarkašice u 2. šeširu kvalifikacija

Kvalifikacije će se igrati u tri „prozora” sa po dvije utakmice - od 10. do 18. novembra ove godine, od 8. do 16. novembra 2020. i od 31. januara do 8. februara 2021.

Crna Gora je izborila plasman na svih pet evropskih prvenstava na kojima je imala pravo učešća, a najteže baš za tek završeno, jer je u oslabljenom sastavu u meču odluke savladala Slovačku u Ružomberoku 82:68.

Prvi šešir: Srbija, Velika Britanija, Belgija, Švedska, Mađarska, Rusija, Italija, Slovenija i Letonija.

Drugi šešir: Crna Gora, Bjelorusija, Turska, Češka, Ukrajina, Grčka, BiH, Slovačka i Hrvatska.

Treći šešir: Litvanija, Poljska, Izrael, Rumunija, Njemačka, Holandija, Portugal, Island i Švajcarska.

Četvrti šešir: Estonija, Bugarska, Finska, Sjeverna Makedonija, Albanija i Danska.

Bonus video: