SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Košarkaši počinju “operaciju Kina”

Na okupljanju jedino neće biti Bojana Dubljevića koji će kasniti zbog privatnih obaveza u Valensiji
2854 pregleda 1 komentar(a)
Košarkaši Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Košarkaši Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 25.07.2019. 10:16h

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Zvezdan Mitrović izvršiće danas prozivku, igrači će obaviti i ljekarske preglede, a sjutra će početi pripreme za Svjetsko prvenstvo u Kini koje startuje 31. avgusta.

Na okupljanju jedino neće biti Bojana Dubljevića (kasniće koji dan zbog privatnih obaveza u Valensiji), a ljekarske preglede će proći i Nikola Vučević koji zbog NBA pravila neće moći da počne da radi sa ekipom prije 7. avgusta.

Pripreme će početi Nikola Ivanović, plej Budućnosti, koji je dugo bio povrijeđen. Na okupljanju će biti još Derik Nidam, Ognjen Čarapić, Petar Popović, Nemanja Vranješ, Suad i Sead Šehović, Aleksa Popović, Dino Radončić, Nemanja Đurišić, Nemanja Radović, Milko Bjelica, Marko Todorović i Blagota Sekulić. Rezerve na spisku su Jovan Kljajić, Marko Simonović, Pavle Đurišić i Igor Drobnjak.

Naši košarkaši će u Podgorici trenirati do 1. avgusta, kada se sele u Kolašin. 

“Crveni” će tokom priprema odigrati nekoliko kontrolnih utakmica u Kolašinu (prvu 6. ili 7. avgusta, ne zna se još protivnik, a drugu 11. protiv francuskog Asvela) i na dva turnira, od 15. do 17. avgusta u Lionu (rivali su redom Francuska, Argentina, Brazil), te od 23. do 27. avgusta u Kini (Iran, Nigerija, Poljska). 

Rivali Crne Gore u grupi na Svjetskom prvenstvu, u Nanđingu, su Grčka, Novi Zeland i Brazil.

Preporučujemo za Vas