Juniori u subotu startuju protiv Italije

Šampionat traje do 4. avgusta
844 pregleda 0 komentar(a)
Juniorska košarkaška reprezentacija
Juniorska košarkaška reprezentacija

Muška juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore u subotu startuje na Evropskom prvenstvu A divizije u Grčkoj.

“Najvažnije je da smo svi zdravi, pripreme su protekle u najboljem redu. Momci su bili potpuno posvećeni, baš mogu biti zadovoljan kako su odradili treninge, potrudili su se maksimalno da ispune sve zahtjeve. Želimo da se pokažemo u pravom svjetlu. Pripremne utakmice smo odigrali na dosta visokom nivou, praktično svi su dobili šansu. Prvenstvo je jako, nema loših ekipa, tako da od starta krećemo maksimalno ozbiljno i fokusirano", rekao je selektor juniora Darko Vujačić.

Šampionat traje do 4. avgusta, a "crveni" u prvom kolu igraju protiv Italije (14.30 sati).

"Želimo da pobijedimo tu prvu utakmicu i da počnemo prvenstvo u najboljem redu. Sigurno neće biti nimalo lako, ali se nadam da ćemo odigrati svaki meč maksimalno što je najvažnije. U grupi su još Litvanija i Rusija, to su velesile, nećemo se predavati sigurno i igraćemo maksimalno do kraja", dodao je Vujačić.

Boje Crne Gore braniće Vasilije Milović, Feđa Pajović, Balša Živanović, Marko Kljajević, Jovan Kljajić, Haris Karamanga, Bojan Tomašević, Filip Anđušić, Viktor Vujisić, Đorđe Marinović, Nikola Bojičić i Vasilija Vučinić.

“Veoma smo zadovoljni kako smo radili ovog ljeta, pripreme su bile prilično duge pa smo spremni za prvenstvo. Dobrodošle su nam prijateljske utakmice i sa puno samopouzdanja čekamo start prvenstva. Treća je godina ovoj reprezentaciji da je na okupu, imali smo prvenstvo u Podgorici, pa nastup na Svjetskom šampionatu i sada novo Evropsko prvenstvo. Mislim da je hemija veoma dobra u ekipi i pokušaćemo da napravimo još jedan veliki rezultat", rekao je kapiten Jovan Kljajić.

Bonus video: