ATLETIKA

Tejlor ima samo još jedan cilj u karijeri - da sruši rekord Džonatana Edvardsa

Tejlor dominira u skoku u dalj u posljednjoj deceniji, osvajao je zlatne olimpijske medalje 2012. i 2016, a šampion svijeta je bio 2011, 2015. i 2017. godine
2219 pregleda 0 komentar(a)
Kristijan Tejlor, Foto: BETA/AP
Kristijan Tejlor, Foto: BETA/AP

Olimpijski šampion u troskoku Kristijan Tejlor rekao je danas da vjeruje da bi naredne Olimpijske igre u Tokiju mogle da ga inspirišu da konačno obori 24 godine star rekord Džonatana Edvardsa. 

Tejlor dominira u skoku u dalj u posljednjoj deceniji, osvajao je zlatne olimpijske medalje 2012. i 2016, a šampion svijeta je bio 2011, 2015. i 2017. godine. 

Međutim, uprkos brojnim pokušajima, Tejlor do sada nije uspio da nadmaši Britanca Džonatana Edvardsa i njegov svjetski rekord od 18,29 metara postavljen na Svjetskom prvenstvu 1995.

Nakon što je osvojio sve što je mogao i to više puta, Tejlor priznaje da je obaranje svetskog rekorda njegov posljednji cilj.

"Zato sam u sportu. Volim atletiku, ali rekord je razlog zbog kojeg se i dalje takmičim. To je jedino što je preostalo", rekao je Tejlor za Frans pres.

Tejlor se približio rekordu u više navrata, a najbolji rezultat od 18,21 metra postavio je na Svjetskom prvenstvu u Pekingu 2015. godine.

"Tokio je očigledno mjesto za taj skok. Oboriti rekord na Olimpijskim igrama - to bi bio šlag na torti u mojoj karijeri. Vjerujem da će energija publike biti sjajna, samo ja moram da odradim svoj dio posla", rekao je Tejlor.

Dok na red ne dođu Olimpijske igre, Tejlor se za sada okreće ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Dohi gdje će braniti titulu.