Mornar doveo i Daringtona Hobsona

Amerikanac prošle sezone igrao za Torino, a u Bar stigao na preporuku legendarnog Lerija Brauna
9876 pregleda 9 komentar(a)
Četvrti Amerikanac koji je stigao ovog ljeta: Darington Hobson, Foto: Diego Barbieri / FIAT Torino Auxilium
Četvrti Amerikanac koji je stigao ovog ljeta: Darington Hobson, Foto: Diego Barbieri / FIAT Torino Auxilium
Ažurirano: 29.07.2019. 16:58h

Tačku na najbolji prelazni rok u istoriji kluba, Mornar je stavio dovođenjem četvrtog Amerikanca - nakon Derika Nidama, Džejkoba Pulena i Brendisa Rejli-Rosa, Ponos Bara je doveo Daringtona Hobsona.

U pitanju je 31-godišnji Amerikanac, kojeg je 2011. kao 37. pika na NBA draftu izabrao Milvoki, ali je za Bakse odigrao samo pet utakmica u najjačoj ligi na svijetu i upisao ukupno šest asistencija, četiri poena i tri skoka.

Ljevoruki košarkaš, koji pokriva pozicije beka i krila, igrao je u Razvojnoj ligi za Fort Vejn Med entse i Santa Kruz Voriorse. Nosio je i dresove izraelskog Hapol Migdala, brazilske Brazilije, kineskog Gvandžija, grčkog Retimna, argentinskog Atenas de Kordobe, dominikanskog Metros de Santjaga i prošle sezone Torina.

U Bar je stigao na preporuku legendarnog Lerija Brauna, koji je lani vodio tim sa sjevera Italije. U Seriji A je prosječno bilježio 12,7 poena, 5,1 skok i 4,3 asistencije.

U Evrokupu je odigrao samo dvije posljednje utakmice i protiv Ritasa i Unikahe upisao ukupno 30 koševa i 20 uhvaćenih lopti.

Osim Amerikanaca, Mornar je ovog ljeta doveo i crnogorske reprezentativce Milka Bjelicu i Seada Šehovića, kao i Hrvata Damira Markotu i Slovenca Mirzu Begića.

Bonus video: