Odlične provjere za kadetkinje u Skoplju

„Evidentan nedostatak snage, koja je u ovom uzrastu izuzetno značajna. Ipak, vidjelo se i da imamo talentovanih djevojčica, koje će, nadam se, taj deficit nadoknaditi željom i energijom”, rekao je selektor Vladan Radović
351 pregleda 0 komentar(a)
Kadetkinje Crne Gore, Foto: KSCG
Kadetkinje Crne Gore, Foto: KSCG

Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore ostvarila je dvije pobjede i poraz na pripremnom turniru u Skoplju.

Košarkašice Vladana Radovića su u Sjevernoj Makedoniji imale dobre provjere protiv Bugarske, Bosne i Hercegovine i domaćina.

„Turnir u Skoplju nam je bio prva provjera i mislim da će nam jako značajno biti iskustvo igranja u ovom sistemu. Tri utakmice u tri dana su nešto što nas i očekuje na prvenstvu. Igrali smo protiv dvije ekipe koje su sličnog kvaliteta i jednu lakšu utakmicu u kojoj sam nastojao maksimalno da pružim šansu svim igračicama koje su bile u sastavu”, rekao je Radović za sajt KSCG.

„Crvene” su savladale BiH 58:55, protiv Sjeverne Makedonije su do trijumfa stigle ubjedljivo 66:23, dok su izgubile od Bugarske (67:56).

„Prva utakmica protiv BiH nam je jako značajna, jer smo u prvom dijelu vidjeli nedostatke i slabosti, a u drugom pokazali karakter, značajno popravili koncentraciju i intezitet i vratili se nakon 16 poena zaostatka. Druga utakmica protiv Sjeverne Makedonije je poslužila za razigravanje svih 12 igračica u sastavu i došli do ubjedljive pobjede. Posljednja utakmica je bila protiv domaćina ovogodišnjeg prvenstva, Bugarske, i mislim da će nam iskustvo iz tog duela biti izuzetno značajno. Bila je to utakmica sa dosta kontakta, na koji nismo dobro odgovorili u prvih 20 minuta i to se na kraju pokazalo kao presudno”, analizira selektor.

Stručni štab će narednih dana u Tivtu raditi na otklanjanju grešaka, kako bi se u pravoj formi dočekao start šampionata Evrope.

„Nakon ovog turnira je evidentan nedostatak snage, koja je u ovom uzrastu izuzetno značajna. Ipak, vidjelo se i da imamo talentovanih djevojčica, koje će, nadam se, taj deficit nadoknaditi željom i energijom u oba pravca, što ne smije da dolazi u pitanje. Imamo još 15-ak dana priprema i još dvije-tri sparing utakmice, na kojima ćemo morati da posvetimo pažnju taktičkim elementima sa kojim ćemo se susretati na prvenstvu”, zaključio je Radović.

Evropko prvenstvo B divizije za kadetkinje igra se u Bugarskoj od 15. do 24. avgusta, a rivali u grupi A su Slovenija, Srbija, BiH, Rumunija i Island.

Bonus video: