Vujačić: Protiv Britanije maksimalno ozbiljno

Ako crnogorski juniori u srijedu u Volosu, u osmini finala, upišu pobjedu, ispuniće plan - opstanak u A diviziji
914 pregleda 1 komentar(a)
Darko Vujačić
Darko Vujačić

Za mušku juniorsku košarkašku reprezentaciju Crne Gore je Velika Britanija prvi korak ka opstanku u A diviziji.

Ako izabranici Darka Vujačića u srijedu u Volosu, u osmini finala, upišu pobjedu, ispuniće plan. Ujedno će izboriti i nastavak borbe za medalje na Evropskom prvenstvu u Grčkoj.

Velika Britanija je u prvoj fazi ostvarila pobjedu i dva poraza, iznenadila je Srbiju nakon produžetka.

"Nezgodna su ekipa, dosta individualno igraju, atipično, daleko od našeg shvatanja košarke. Igraju u tranziciji, moramo se brzo vraćati u odbranu, da skupimo reket, da ne dozvolimo ofanzivne skokove. Napad moramo igrati poziciono i strpljivo svih 40 minuta, da ih uvedemo u ritam koji im ne odgovara. Srbija je protiv njih loše odigrala, moguće jer ih je potcijenila, to nama ne smije da se ponovi. Zbog toga smo dodatno obazrivi, to nam je za nauk, da ne smijemo nijednoj utakmici pristupiti olako. Maksimalno ozbiljno moramo odigrati, da ispoštujemo dogovor i da vidimo za koliko je to dovoljno", ističe Vujačić.

Crnogorski juniori su u grupnoj fazi zauzela prvo mjesto u grupi B. "Crveni" su savladali Italiju (62:54) i Rusiju (81:79), dok su u posljednjem kolu, u nebitnom meču poraženi od Litvanije (76:58). U toj utakmici je Vujačić odmarao Bojana Tomaševića, Jovana Kljajića, Viktora Vujisića i Marka Kljajevića.

"Moguće zbog samog značaja utakmice, pritiska da se dobro odigra i počne šampionat, bili smo organizaciono dosta slabi protiv Italije, nijesmo ispoštovali dogovor. Malo trema, malo pritisak učinili su svoje, ali i u takvoj igri smo stigli do vrlo važne pobjede. Protiv Rusije smo željeli da slavimo, jer nakon pobjede Italije nad Litvanijom bilo je jasno da nam se sve otvara da budemo prvi. Za nas je to bilo vrlo važno kako bi odmorili neke momke u tom posljednjem meču. Protiv Rusije smo bili organizovaniji, sve je izgledalo dosta bolje, ispoštovali smo dogovor i stigli do te značajne pobjede", istakao je selektor crnogorskih juniora, koji su u kadetskom uzrastu bili vicešampioni Starog kontinenta, na EP u Podgorici 2017. godine.

Meč između Crne Gore i Velike Bratine igra se u srijedu (18 sati).

Bonus video: