Bjelica pred Mundobasket: Svako u grupi ima podjednake šanse

Krilni centar “crvenih” govorio o šansama za prolaz grupe - Crna Gora će se u konkurenciji Grčke, Brazila i Novog Zelanda boriti za jednu od prve dvije pozicije
2034 pregleda 0 komentar(a)
Milko Bjelica na meču protiv Bjelorusije u Nikšiću, Foto: Fiba.basketball
Milko Bjelica na meču protiv Bjelorusije u Nikšiću, Foto: Fiba.basketball
Ažurirano: 01.08.2019. 15:31h

Sezona u Japanu, gdje je sa Alvarkom, koji vodi naš Luka Pavićević, osvojio šampionsku titulu, nakratko je odvojila Milka Bjelicu od reprezentacije Crne Gore.

Zbog toga 35-godišnji krilni centar nije odigrao nijedan meč u posljednja tri prozora u kvalifikacijama za Mundobasket (šest utamica). U kvalifikacijama za SP upisao je tri meča, u posljednja dva koje je odigrao, je bio ponajbolji u pobjedama protiv Bjelorusije u Nikšiću (18 poena) i Slovenije u Ljubljani (17 poena).

Ali, sada je na raspolaganju selektoru Zvezdanu Mitroviću i u konkurenciji za roster od 12 igrača koji će zaigrati u Kini...

- Atmosfera je u najboljem redu, dosta se jako radi, što je i normalno za ovaj period priprema. Igrači su motivisani, svi su zdravi, sve ide po planu. Kada se priključe Dubljević i Vučević, to će biiti još jače - kaže Bjelica.

Kako je već najavio Mitrović, Bojan Dubljević će se danas priključiti ekipi (uz dogovor sa selektorom kasnije je zbog u Valensiji), dok će Nikola Vučević početi da trenira 7. avgusta, zbog NBA pravila i ugovora sa Orlandom.

Nakon sedam dana uvodnog rada u Podgorici, u Bemax areni, crnogorski košarkaši danas se sele u Kolašin, gdje će boraviti do 13. avgusta, i odigrati prvi kontolni meč, 11. avgusta sa Asvelom, koji vodi upravo naš selektor.

„Crveni“ će 14. avgusta na put za Lion, gdje će od 15. do 17. avgusta učestvovati na turniru, uz Francusku, Argentinu i Brazil. Po povratku u Podgoricu slijedi slobodan dan, a onda pakovanje i odlazak za Kinu (pred Kinu će Mitrović skratiti spisak za dva imena, na 14.), gdje će pred početak Svjetskog prvenstva naši košarkaši, od između 23. i 27. avgusta, odigrati tri meča, protiv Irana, Nigerije i Poljske.

Nakon tih mečeva biće poznato kojih 12 igrača će igrati SP.

Crna Gora će debitovati na Svjetskom prvenstvu, samim tim u Kinu ide bez imperativa, ali nikako bez želje da pruži maksimum i proba da se probije u drugu rundu, u konkurenciji Grčke, Novog Zelanda i Brazila.

- Grupa je teška, sve ekipe su nezgodne. Grčka je favorit, vidi se to po sastavu. Ali i Brazil i Novi Zeland, takođe, imaju dobre sastave. Ali, mislim da je sve moguće, zavisno od toga kako ekipe naprave hemiju, kako se budu spremile, tako će se i igrati. Mislim da svako ima podjednake šanse - dodao je Bjelica.

Bonus video: