EVROPSKO PRVENSTVO

Vujačić: Momci su svjesni propuštene prilike sa Britancima

Juniorska košarkaška reprezentcija danas (15.45) igra protiv Italije meč za plasman od 9. do 12. mjesta
815 pregleda 0 komentar(a)
Darko Vujačić
Darko Vujačić

Muška juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore ostvarila je zacrtani plan na Evropskom prvenstvu u Grčkoj, izborila je opstanak u A diviziji, a do nedjelje će se boriti za plasman od 9. do 12. mjesta.

Prvi rival je danas Italija (15.45 sati).

"Crveni" su opstanak ostvarili pobjedom protiv Holandije, i dobro su odreagovali nakon neuspjeha protiv Britanaca u osmini finala.

"Cilj smo ostvarili, bilo je teško poslije utakmice sa Velikom Britanijom kojoj smo dosta mekano pristupili. Mislim da su momci morali bolje da odreaguju, jer igrati osminu finala Evropskog prvenstva je, mislim, dovoljan motiv da se izgine na terenu, da ne govorim da moraju svaku utakmicu da pruže maksimum bez obzira na to protiv kog se se igra. Propustili smo šansu da već protiv njih obezbijedimo opstanak i poslije rasterećeno pokušamo i nešto više", kazao je selektor Darko Vujačić.

Vujačić je dodao da se "na ovim utakmicama vidjelo da našim momcima fale jake utakmice u juniorskom prvenstvu".

"Prije svega moraju da rade na sebi i svom tijelu da bi mogli iznijeti težinu utakmica koje su bile ovdje. Veliko iskustvo za njih i obaveza da idu tim putem, mi smo nakon toga negdje veći pritisak imali od Holanđana. Momci su bili svjesni propuštene prilike sa Britancima i obaveze da moraju boljim pristupom doći do cilja, bilo je dosta oscilacija ali smo na kraju uspjeli, naredna dva meča treba odigrati što bolje i završiti prvenstvo na najbolji način", dodao je Vujačić i još jednom se osvrnuo na duel koji je presudio da ne idemo u borbu za medalje.

"Britanci su našu uspavanost iskoristili i kaznili nas, mislim da je trebalo da imamo više želje, volje i energije. Ostaje gorčina što smo na takav način propustili utakmicu i sve drugo što je dolazilo poslije. Sa svim našim manama i vrlinama kasnije je bilo sve moguće, ali to je sad iza nas i moramo da završimo prvenstvo kako treba i da ne ponovimo ove stvari u naredna dva meča", zaključio je Vujačić.

Preporučujemo za Vas