Da li su izraziti favoriti u Kini: Amerikanci počeli pripreme

Od 35 igrača koje je selektor Greg Popovič stavio na preliminarni spisak, samo njih petorica su počeli danas pripreme u Las Vegasu, a među 30 asova koji su otkazali su i najveći (Džejms, Kari, Lenard, Harden, Dejvis...)
3115 pregleda 1 komentar(a)
Sa kampa u Las Vegasu, Foto: Usab.com
Sa kampa u Las Vegasu, Foto: Usab.com

"Vidjećete, zabavićemo se".

Tako je 79-godišnji Džeri Kolanđelo, direktor američke košarkaške selekcije, najavio početak priprema nacionalnog tima SAD za Mundobasket.

Kolanđelo je tu funkciju preuzeo 2004. godine, nakon debakla na Olimpijskim igrama (bronza), od tada su Amerikanci na svim takmičenjima osvojili zlato.

Kolanđelo je ubijeđen da će se niz nastaviti i u Kini, ali odavno Amerikanci nisu bili u neizvjesnijoj situaciji i u sastavu koji donosi mnogo dilema.

Od 35 igrača koje je selektor Greg Popovič stavio na preliminarni spisak, samo njih petorica su počeli danas pripreme u Las Vegasu, a među 30 asova koji su otkazali su i najveći (Džejms, Kari, Lenard, Harden, Dejvis...).

Razlozi za otkaze su bili - pripreme za narednu sezonu, odmor, porodične obaveze, snimanje filmova...

Tek, pripreme je počelo 16 momaka, od kojih su samo trojica do sada igrala za nacionalni tim - Mejson Plumli (zlato na SP 2014), Harison Barns i Kajl Lauri (zlatni sa Igara u Riju), s tim da je Lauri još u fazi oporavka od operacije ligamenata.

Pripreme su počeli Kemba Voker (Seltiks), Kajle Lauri (Raptors), DiAron Foks (Kings), Donovan Mičel (Juta Džez), Džejln Braun (Seltiks), Džejson Tejtum (Seltiks), Kris Midlton (Baks), Harison Barns (Kings), Kajl Kuzma (Lejkers), Pi Džej Taker (Rokets), Ted Jang (Buls), Majls Turner (Pejsers), Bruk Lopes (Baks), Mejson Plumli (Nagets), Bam Adebajo (Hit).

Sastav koji ne uliva strah u kosti, pa ostale selekcije vide svoju šansu...

"Do sada su velika takmičenja bila film sa poznatim krajem - zlatom sa SAD. Mislim da je sada drugačije", kazao je Riki Rubio, španski as i dugogodišnji NBA igrač.

Bonus video: