PRIPREME KOŠARKAŠA ZA MUNDOBASKET

Radončić: Možemo sa dobijemo Brazil i Novi Zeland, sa Grcima da se „pokoljemo“

Košarkaši Crne Gore vrijedno se u Kolašinu spremaju za Svjetsko prvenstvo u Kini, danas stižu Nikola Vučević i francuski Asvel
3878 pregleda 2 komentar(a)
Sa treninga košarkaša u Kolašinu
Sa treninga košarkaša u Kolašinu

Nakon uvodnog rada u Podgorici, košarkaši Crne Gore sjutra završavaju prvu sedmicu rada u Kolašinu, u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Kini.

"Pripreme teku po planu. Što je najvažnije, svi su momci zdravi, sjajno rade, atmosfera je odlična. U Kolašinu imamo izvrsne uslove za rad, počev od smještaja u hotelu „Bjanka“ pa do dvorane. Prijepodne radimo na snazi, popodne košarku. Sprovodimo u djelo sve što je zacrtano", kaže Boško Radović, jedan od pomoćnika selektora Zvezdana Mitrovića.

I Dino Radončić ističe da je atmosfera u ekipi “odlična, kao što je i uvijek bila”.

"Radimo dosta dobro, kako kondiciju, tako i košarku, i svi smo veoma zadovoljni", rekao je Radončić.

U Kolašin danas stiže i francuski Asvel, koji vodi Mitrović, sa kojim će “crveni” najverovatnije u nedjelju odigrati prvu kontrolnu utakmicu.

"Mislim da je rano da vidimo gdje smo. I Asvel će odigrati taj meč nakon nekoliko dana rada u Kolašinu, tako da je to čisto da odigramo neku prijateljsku utakmicu. Nešto više i bolje ćemo znati nakon turnira u Lionu", dodaje Radović.

Crnogorski košarkaši će trenirati u Kolašinu do 14. avgusta, kada putuju za Francusku na turnir, gdje će odmjeriti snage sa domaćinom, Argentinom i Brazilo, koji će biti rival našoj selekciji i na Mundobasketu.

"Vjerovatno ni mi, ni Brazil nećemo izaći sa svim što imamo, biće prijateljska utakmica kao i svaka druga. Svi gledamo da prava forma bude na Svjetskom prvenstvu", zaključio je Radović.

Crna Gora će u Kini debitovati na svjetskim prvenstvima, a osim Brazila u grupi će igrati sa Grčkom i Novim Zelandom. Prve dvije idu u drugu fazu takmičenja, ostali razigravaju za plasman od 17. do 32. mjesta.

"Do Kine ima još dosta. Prvo treba dobro da treniramo, dobro da se pripremimo, da atmosfera bude što bolja. Što se očekivanja na Svjetskom prvenstvu tiče, rekao sam 100 puta, samim tim što smo tamo to je ogroman uspjeh za onu malu državu. Šta god uradimo tamo, utakmicu po utakmicu, treba da budemo zadovoljni", dodao je Radončić.

Radončić poznaje dosta brazilskih igrača koji, kao i on, igraju u Španiji.

"​Nadam se da će protiv Brazila biti egal utakmica u kojoj ćemo moći da pobijedimo. Oni su dosta brza ekipa, lično poznajem tri-četiri igrača, znam kakvu igru vole. Mislim da ćemo to moći da zaustavimo", ističe Radončić.

"Ne samo Brazil, mislim da možemo i Novi Zeland da dobijemo", dodaje košarkaš Mursije.

Jasno je da je Grčka, predvođena Janisom Adetokunbom, favorit u grupi.

Ali Radončić ističe da nema predaje unaprijed.

"Sa Grčkom možemo da se „pokoljemo“. Mislim da imamo kvalitet u reprezentaciji, i ne mogu da kažem da će Grci doći da nas razvale. Daćemo sve od sebe, imamo kvalitet da pariramo Grčkoj koja dolazi sa najboljim igračem svijeta i sa odličnim igračima", rekao je Dino.

Preporučujemo za Vas