PRIPREME KOŠARKAŠA ZA MUNDOBASKET

Šehović: Kad smo već na SP, zašto da ne napravimo i neku pobjedu

Na polovini priprema u Kolašinu, reprezentaciji će se večeras priključiti i Nikola Vučević
4051 pregleda 11 komentar(a)
Suad Šehović
Suad Šehović

Selektor košarkaša Crne Gore Zvezdan Mitrović će na večerašnjem treningu imati kompletnu ekipu, jer će se na priprema u Kolašinu priključiti Nikola Vučević.

Mitrović sada na raspolaganju ima 15 igrača (Nemanja Vranješ je u međuvremenu otpao zbog povrede), tri više od u odnosu na broj koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Kini...

"Radimo odlično, zadovoljni smo. Ovo nam je najteži period rada, zato smo se odlučili za planinu, da bismo mogli da odmaramo i treniramo u miru. Sve ide kako treba, hvala bogu nema problema, nema povreda", kaže krilni centar naše selekcije Marko Todorović.

Danas u Kolašin stiže i francuski Asvel, koji vodi naš selektor Mitrović, a u nedjelju će odigrati kontrolni meč sa „crvenima“.

"Prvi dio priprema prolazi, možda, i bolje od očekivanog. Najbitnije je da su nas povrede zaobišle, a sada slijedi zanimljiviji dio, utakmica sa Asvelom, a onda i jak turnir u Lionu. Tamo ćemo vidjeti u kakvom smo stanju u odnosu na ostale ekipe", ističe Suad Šehović.

Naši košarkaši će u Kolašinu biti do 14. avgusta, a onda putuju za Lion, gdje će odmjeriti snage sa Francuskom, Argentinom i Brazilom, rivalom u grupi na Svjetskom prvenstvu.

- Još uvijek nismo počeli da gledamo protivnike, više se baziramo na fizičkoj pripremi. Dolaskom Vučevića kompletirali smo ekipu, i sada ćemo moći polako da skautiramo protivnike i da se pripremamo za njih. Ali, na prijateljskim mečevima nećemo otkrivati sve karte, već ćemo nešto čuvati za ono što je najbitnije. Nikada nismo obećavali previše, ne obećavamo ni sada. I u pripremnom periodu ćemo ići utakmicu po utakmicu, i davati maksimum. A na prvenstvu šta god da napravimo je veliko, jer ni najveći optiisti nijesu očekivali ovakav rezultat. Ali, kad smo već na prvenstvu, zašto da ne napravimo i neku pobjedu", ističe stariji od braće Šehović.

Nakon Liona naša selektora će prepakovati kofere u Podgorici, i produžiti za Kinu, gdje će odigrati još tri kontrolna meča, između 23. i 27. avgusta, protiv Irana, Nigerije i Poljske.

"Za razliku od ostalih selekcija, mi još nismo imali kontrolne mečeve. Dakle, treba sačekati sa nekim ocjenama, ali mi, sigurno, imamo jednu jaku ekipu, koja će da se bori, a vidjećemo za koliko će to biti dovoljno", zaključio je Todorović.

Preporučujemo za Vas