Ivanović: Biću spreman za Kinu

Naši košarkaši treniraju u Kolašinu, među 15 igrača i plej Budućnosti koji je pauzirao od 2. decembra
2173 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Ivanović (Foto: Filip Roganović)
Nikola Ivanović (Foto: Filip Roganović)

Među 15 izabranika Zvezdana Mitrovića, koji konkurišu za 12 mjesta u rosteru za Mundobasket u Kini, je i igrač koji je bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu protiv Turske u „Morači“ (71:66), jedne od najvažnijih u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Nikola Ivanović, koji je igrao pod velikim bolom zbog upale hrskavice oba koljena, od tog 2. decembra prošle godine više se nije vraćao na teren do kraja sezone.

Propustio je i istorijske duele sa Ukrajinom i Letonijom, preskočio i 21 utakmicu u Evroligi, ostatak ABA lige. Srećom po njega, ali i crnogorsku košarku, Ivanović je od prvog dana na raspolaganju selektoru Zvezdanu Mitroviću.

"Prije mjesec i po dana sam tek uspio da trčim regularno, da se konačno potpuno oporavim. Konstantno mi se dešavaju neke sitne stvari, međutim ono čega mi najviše fali je kondicija, a to se stiče ovakvim treninzima, igrom pet na pet. Iz dana u dan se osjećam sve bolje, i mislim da ću već za Lion biti u „ful formi“, ako ne, onda za Kinu definitivno", poručuje Ivanović sa priprema u Kolašinu.

„Crveni“ su na polovini rada u Kolašinu, ekipa je kompletirana dolaskom Bojana Dubljevića i Nikole Vučevića.

"Iskreno, sve izgleda dosta fino. Radimo i dalje neka suva trčanja i teretanu, malo više na fizičkoj spremi. Uveli smo novije defanzivne principe, najosnovnije kretnje koje ćemo da radimo, i to je baza koju smo napravili ovih nekoliko dana u Kolašinu. Zasad je, stvarno, sve dobro odrađeno, jer ima trenutaka na treningu kada sve izgleda kako treba, naravno ima i sitnih stvari koje iz treninga u trening treba da se čiste. Međutim, zasad moramo biti zadovoljni", dodao je Ivanović.

Naši košarkaši će u ponedjeljak odigrati i prvi kontrolni meč, u Kolašinu protiv francuskog Asvela, od 15. do 17. avgusta su na turniru u Lionu (rivali Francuska, Argentina, Brazil), a fina ruka je u Kini, pred start Mundobasketa, protiv Irana, Nigerije i Poljske.

"Nikome nije zanimljivo da trči bez lopte i diže tegove. Međutim, to je sastavni dio priprema, svi to moramo da prođemo, ali ćemo nakon ovog mini–ciklusa preći na kontrolne utakmice. Nakon Asvela, u Francuskoj nas očekuje vrhunski turnir, tako da za 7-8 dana polako ulazimo u utakmice i psihološki se prebacamo na Kinu", zaključio je plej naše reprezentacije.

Bonus video: