Kadeti porazili Švajcarsku, važan korak ka četvrtfinalu

Izabranici Mladena Ostojića su večeras slavili 90:81
1174 pregleda 0 komentar(a)
Kadetska košarkaška reprezentacija
Kadetska košarkaška reprezentacija

Muška kadetska košarkaška selekcija Crne Gore ostvarila je drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu B divizije u Podgorici.

Nakon Ukrajine na startu, izabranici Mladena Ostojića su večeras savladali Švajcarsku 90:81 i upisali vrlo važan trijumf u borbi za jednu od prve dvije pozicije koje vode u četvrtfinale.

Rival "crvenih" bio je u vođstvu u većem dijelu prvog poluvremena, istina ne previše ubjedljivom. Prvu četvrtinu Švajcarci su dobili 20:17, u drugoj je naša selekcija smanjila zaostatak na dva poena (43:41).

Treća četvrtina donijela je odličnu napadačku igru Crne Gore, koja je ubacila 28 poena, ali je stigla samo do dva poena prednosti pred završnih deset minuta (69:67).

Švajcarska je na startu posljednjeg perioda povela 75:69, ali je onda Andrija Grbović uzvratio sa dva poena, Maksim Vujović je ubacio tricu pa još dva poena za seriju 7:0, i preokret.

Odličan niz domaće selekcije je nastavljen do samog kraja, za posljednjih pet i po minuta Crnogorci su napravili 21:6 i stigli do trijumfa.

Đorđije Jovanović je bio najefikasniji sa 20 poena, po 17 su ubacili Luka Bogavac i Grbović, 11 poena dodao je Vujović, 10 Lazar Radetić, a Danilo Ivanović je uz devet poena podijelio devet asistencija i imao pet skokova.

Naredni rival u subotu veče od 20.30 časova je selekcija Bjelorusije.

Poslije dva kola maksimalan učinak pored naše selekcije imaju još Danska i Island.

Bonus video: