Prvi poraz kadeta, težim putem do elite

Tim Mladena Ostojića izgubio od Danske 71:62, pa će u četvrtfinalu igrati sa Belgijom, koja rivale prosječno dobija sa 31 poenom razlike!
1549 pregleda 1 komentar(a)
Kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: FIBA
Kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: FIBA
Ažurirano: 13.08.2019. 22:20h

Kadetska reprezentacija Crne Gore je sama sebe osudila na težak put ka cilju - elitnom rangu evropske košarke.

U podgoričkoj „Bemaks areni” izabranici Mladena Ostojića su u posljednjem kolu grupe C izgubili od Danske 71:62, pa će u četvrtfinalu igrati protiv selekcije koja je možda i najviše pokazala, Belgija.

Koliko težak posao čeka „crvene”, govori činjenica da su „crveni đavoli” upisali svih pet pobjeda, uz koš-razliku plus 155.

Danci, koji su upisali peti trijumf, nakon očajnog prvog poluvremena sa obje strane su napravili razliku na startu 3. četvrine, kada su stigli do plus 14 (39:25).

Crna Gora je odgovorila serijom 17:0 za 42:39, još nekoliko puta imala prednost, ali su gosti u finišu bili bolji i izborili znatno lakšeg rivala u četvrtfinalu, Rumuniju.

Maksim Vujović je bio ubjedljivo najbolji u našem timu sa 27 poena, Stefan Vukčević je upisao po 10 koševa i skokova. Kod Danaca je sjajan bio Noa Serensen sa 30 poena, sedam uhvaćenih lopti i pet asistencija.

Iz B divizije će najbolje tri selekcije izboriti plasman u elitu.

Bonus video: