Budućnost Voli - FMP: Posljednja prepreka ka broju dva

U timu neće biti Kajla Lendrija, kao ni duže povrijeđenog Filipa Barovića, ali to ne smije da bude izgovor u večerašnjem meču (21 čas)
3 komentar(a)
džikić, Foto: Savo Prelević
džikić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.03.2018. 11:42h

Dugo su bili lideri ABA lige, otvorenih očiju sanjali o 1. mjestu i prednosti domaćeg terena u obje runde plej-ofa, ali su ih porazi na posljednja tri gostovanja doveli u nezgodnu situaciju.

Sad košarkaši Budućnost Volija nemaju kud, kiks je zabranjen - u posljednjem meču ligaškog dijela regionalnog takmičenja, „plavi” moraju da savladaju FMP u „Morači“ kako bi u polufinalu protiv Cedevite bili domaćini prve i eventualno treće utakmice na svom terenu.

Ako izgube, to pravo bi stekli Zagrepčani, koji su u subotu veče savladali Partizan i povećali presiju na tim Aleksandra Džikića.

U timu neće biti Kajla Lendrija, kao ni duže povrijeđenog Filipa Barovića, ali to ne smije da bude izgovor u večerašnjem meču (21 čas).

"Odavno je poznato ko nam je protivnik u polufinalu ABA lige, ostalo nam je još da potvrdimo prednost domaćeg terena u toj seriji. Igramo u „Morači”, pred našim navijačima, očekujemo da dođu u što većem broju, da nas bodre i da nam pomognu", jasan je Džikić.

Sve se u igri „pantera” vrti oko Filipa Čovića. Sin predsjednika Crvene zvezde i vlasnika FMP-a, Nebojše Čovića, ima potpunu slobodu u timu Vladimira Jovanovića, čiji je najbolji strijelac sa 15,8 poena i asistent (7,4).

Podgoričani su ga dobro zaustavili u Železniku, gdje je u porazu svog tima (93:76) uknjižio šest koševa i 11 dodavanja. Opasan je i Nigerijac Majkl Odžo (11,7 koševa, 5,9 skokova, 1,1 blokada u prosjeku), a dobar učinak imaju i Nemanja Nenadić, Aleksa Radanov, Stefan Pot...

"Utakmica je važna, protivnik uopšte nije lak. FMP je jedna od ekipa koja od početka sezone igra samo jednu utakmicu nedjeljno - drugim riječima, dovoljno vremena za trening, odmor, pripremu. Moramo da igramo sa energijom koja će nam pomoći da nadoknadimo učinak igrača koji neće nastupiti", zaključio je Džikić.

Sead Šehović se u posljednje vrijeme izborio za značajniju ulogu u timu i trebalo bi da bude jedan od Džikićevih aduta u večerašnjem meču.

"Veoma važan meč je pred nama, jer nam pobjeda donosi prednost domaćeg terena u polufinalu ABA Lige. Moramo da odgovorimo na njihovu pokretljivost i igru po dubini i da pokušamo da ih izbacimo iz sistema", naglasio je 28-godišnji Bjelopoljac.

Bonus video: