Ambasador obećao našim košarkašima: Kinezi će biti uz vas u Nanđingu

"Crveni" posljednje sate pred odlazak u Kinu proveli u rezidenciji ambasadora najmnogoljudnije zemlje svijeta u Podgorici, Lijua Đina
1745 pregleda 2 komentar(a)
Crnogorski košarkaši na prijemu u Ambasadi Kine, Foto: Filip Roganović
Crnogorski košarkaši na prijemu u Ambasadi Kine, Foto: Filip Roganović

Posljednje sate pred odlazak u Kinu, košarkaši Crne Gore su proveli u rezidenciji ambasadora najmnogoljudnije zemlje svijeta u Podgorici, Lijua Đina.

Na prijemu je bilo svih 14 igrača, članovi stručnog štaba, predsjednik KSCG Veselin Barović, sportski direktor Danilo Mitrović i generalni sekretar Petar Popović, kao i ministar sporta i mladih Nikola Janović. Ambasador Kine je poželio sreću „crvenima”, preporučio im da obiđu Nanđing, prijestonicu šest kineskih dinastija, i obećao da će Kinezi navijati za prijateljsku Crnu Goru...

U njegovoj rezidenciji su i fotografije najboljih kineskih sportista, ali i crnogorskih - na zidu su jedna do druge okačene fotografije crnogorskih učesnika Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine i B košarkaške reprezentacije, koja je pod vođstvom Igora Jovovića osvojila turnir u toj zemlji.

Košarkaši Crne Gore su dobili i poklone, ali su se i „revanširali” i ambasadoru i njegovom osoblju poklonili dvije lopte sa potpisima svih igrača.

Bonus video: