Aco Petrović: Poslali smo poruku Crnogorcima, Srbija i Francuska su favoriti protiv Amerikanaca

"Poslali smo poruku Crnogorcima kakvu smo željeli da pošaljemo, prije svega jer oni puno toga, i kad budu igrali sa Vučevićem, ne mogu mijenjati", rekao je Petrović
8931 pregleda 0 komentar(a)
Aco Petrović sa saradnicima, Foto: FIBA
Aco Petrović sa saradnicima, Foto: FIBA

Selektor košarkaša Brazila Aleksandar Petrović kazao je za "Jutarnji list" da je njegov tim na turniru u Lionu "poslao poruku Crnogorcima" u pobjedi 80:69.

"Mi smo sa Argentinom na tom turniru odigrali jako dobro, poslali smo poruku Crnogorcima kakvu smo željeli da pošaljemo, prije svega jer oni puno toga, i kad budu igrali sa Vučevićem, ne mogu mijenjati", rekao je Petrović.

Prognoze su da će se Crna Gora i Brazil boriti za drugo mjesto u grupi, da je Grčka favorit, a Novi Zeland autsajder.

"Ne smatram kako će utakmica sa Crnom Gorom biti za nas presudna, biće to samo neizvjesna utakmica. Bilo bi pogubno da mi shvatimo kako smo favoriti protiv Novog Zelanda sa kojim otvaramo SP. Gledao sam Akropolis kup na kojem je bila Grčka, vidio sam tu mnogo stvari. Imaju i dalje problem sa spolnjim šutom Adetokumba kad se svedu pet na pet”, rekao je Aca Trica.

On smatra da bi Mundobasket u Kini mogao da donese velika iznenađenja...

"Vrhunske evropske reprezentacija, a tu mislim na Srbiju i Francusku su favoriti u odnosu na SAD! Mislim da će Ameri imati velikih problema. Deset dana do početka SP-a, smatram da će Amerikanci sa svima igrati otvorene utakmice. Štaviše, više sam nego uvjeren da će gubiti, kao i to da će izgubiti više od jedne utakmice. Puno je bilo otkaza, recimo, moglo bi se Amerikancima to sve obiti o glavu, pa da se dovedu u poziciju da im olimpijske kvalifikacije sljedeće ljeto moraju igrati Lebron i drugovi”, rekao je Petrović.

Bonus video: