Slukas bi mogao da igra u Kini: Plej se uspješno oporavlja od povrede

"Ovo je ohrabrujuća vijest", jasan je Skurtopulos
1393 pregleda 0 komentar(a)
Slukas (desno), Foto: Filip Roganović
Slukas (desno), Foto: Filip Roganović

Grčki plejmejker Kostas Slukas uspješno se oporavlja od povrede i trebalo bi da bude biti u sastavu ove reprezentacije na predstojećem Mundobasketu.

Selektor Grčke, Tanasis Skurtopulos očekuje da se plej Fenerbahčea oporavi na vrijeme, kako bi zaigrao u grupnoj fazi prvenstva.

Slukas je povrijedio list na meču sa Italijom na Akropolis kupu prethodne nedjelje.

"Ovo je ohrabrujuća vijest. Držimo se plana i 26. avgusta imaćemo jasniju sliku. Ako stvari budu onakve, kakvim ih predstavljaju doktori, onda nema razloga da Slukas ne bude sa nama u Kini. Ako je potrebno da žrtvujemo jednu utakmicu, onda ćemo uraditi to. Da li ćemo žrtvovati grupnu fazu? Poenta je u tome da li će biti 100 odsto spreman. Sve zavisi od toga šta će nam doktori reći. Kostasovo zdravlje nam je na prvom mjestu. Želimo da posao u Kini odradimo na najbolji mogući način, ali sa druge strane Kostas mora biti spreman 100 odsto da nam pomogne", jasan je Skurtopulos.

Slukas danas nije sa saigračima otputovao u Kinu. Ostao je u Atini radi daljeg tretmana i trebalo bi naknadno da se pridruži selekciji koja pretenduje na visok plasman.

Osim Slukasa, na Akropolis kupu povrijedio se i Janis Atineu, pa je njegovo mjesto zauzeo Vangelis Mancaris.

U Kinu su danas otputovali Janis Adetokumbo, Tanasis Adetokumbo, Janis Burusis, Nik Kalates, Adonis Konjaris, Janulis Larencakis, Jorgos Papajanis, Kostas Papanikolau, Janis Papapetru, Jorgos Printezis, Panajotis Vasilopulos i Vangelis Mancaris.

Grčka Mundobasket otvara utakmicom sa Crnom Gorom, prvog septembra. U grupi su još Novi Zeland i Brazil.

Bonus video: