Dječaci Juniora idu u Beograd na završni turnir

Dječaci Juniora, rođeni 2005. i mlađi, u finalnom meču nakon produžetka pobijedili su As iz Herceg Novog 25:20
133 pregleda 0 komentar(a)
Junior, Foto: KK Junior
Junior, Foto: KK Junior
Ažurirano: 10.03.2018. 18:53h

Košarkaški klub Junior iz Podgorice pobjednik je crnogorskog fajnl-fora manifestacije „Basket for kids“, koja se održava pod okriljem Sport kluba, čime se kvalifikovao za finalni turnir u Beogradu, koji će biti održan u sklopu F4 Evrolige, od 16. do 21. maja.

Dječaci Juniora, rođeni 2005. i mlađi, u finalnom meču nakon produžetka pobijedili su As iz Herceg Novog 25:20.

Treće mjesto pripalo je All Star-u 2014 iz Podgorice.

Vlasnik Juniora Dejan Vukmanović bio je prezadovoljan rezultatom.

„Izuzetan uspjeh za naš klub. Ovako veliki turnir ne znam kada se zadnji put organizovao na ovim prostorima. Nadam se da ćemo ovako dobro igrati i u Beogradu. Junior postoji 17 godina i iz godine u godinu niže uspjehe, pravi nove selekcije, nove igrače“, kazao je Vukmanović, koji je najavio borbu za prvo mjesto na finalnom tuniru.

Jedan od pokretača cijelog projekta Vladimir Kuzmanović, bivši igrač Budućnosti, takođe nije krio zadovoljstvo urađenim na turniru u Podgorici, ali i cijelim projektom.

„Zamisao je vrlo prosta. Pobjednici iz svih bivših republika sa eks-Ju prostora i četiri ekipe koje će se kvalifikovati na fajnl-for Evrolige biće učesnici turnira. Ukoliko ekipe iz Evrope ne budu mogle, poslaćemo ponudu drugim klubovima iz Evrolige. Cilj je da djeca upoznaju nove drugare, odigraju što više međunarodnih utakmica, ne samo sa ekipama iz regiona, o čemu su samo mogli da maštaju“, kazao je Kuzmanović.

Turnir je prilika da do izražaja dođu manje poznati klubovi iz regiona...

„Da se promovišu klubovi koji nisu poznati, koji dobro rade sa djecom, a nemaju takav izlaz, budžet, ili se nalaze na nekom mjestu koje nije pristupačno. Želja je da se favorizuju ljudi koji su mnogo dali košarci i bez kojih košarka ne može da opstane. Sigurno smo napravili dosta dobrih stvari, a nadamo se da ćemo za sljedeću godinu otkloniti neke nedostatke, koji je bilo jako malo, i još poboljštati kvalitet, a pozvati još veći broj klubova da učestvuju. Nama je masovnost - ideja“, kazao je Kuzmanović.

Bonus video: