Đorđević: Ekipne i privatne pripreme se razlikuju

"Kao što od početka ovih šest godina pričam, fizički i atletski moramo da budemo dominantni da bismo došli do rezultata koje priželjkujemo i zbog kojih radimo svakog dana", poručio je Đorđević
3820 pregleda 3 komentar(a)
Đorđević, Foto: Betaphoto/Branislav Božić
Đorđević, Foto: Betaphoto/Branislav Božić

Selektor Srbije, Aleksandar Đorđević rekao je da nijesu svi reprezentativci ove zemlje na istom fizičkom nivou.

Srbija je danas savladala Francusku 61:56 i pripremni period završila bez poraza.

"Postoji razlika u fizičkoj pripremljenosti jednog dijela igrača koji su prošli kroz timske pripreme i drugog dijela igrača koji nijesu prošli kroz to, nego su imali privatne pripreme. Jedan na nula ne postoji košarka, jedan na nula ne postoji način da se spremiš za bilo koje takmičenje, pa čak ni za utakmicu, nego samo i jedino timske pripreme koje imaju određeni plan, sistem i princip i koje daju rezultat već godinama. I to je analiza cijelog ovog pripremnog djela. Nadamo se da ćemo kako protiče prvenstvo da svedemo tu razliku na što manji nivo, jer je očigledno da će biti ključ. Kao što od početka ovih šest godina pričam, fizički i atletski moramo da budemo dominantni da bismo došli do rezultata koje priželjkujemo i zbog kojih radimo svakog dana", poručio je Đorđević.

Đorđević danas nije računao na Bogdanovića, Bjelicu i Lučića.

"Oni su imali neke fizičke probleme, za koje se nadam da će već od sjutra ili prekosjutra da budu u redu i da će svi biti u stroju. Nijesmo htjeli da rizikujemo sa Lučićem i dobro je što smo odradili ovako kako smo odradili", objasnio je Đorđević.

Selektor Srbije osvrnuo se i na meč sa Francuzima.

"Odigrali smo dva različita poluvremena protiv sjajne Francuske, koja će, po mom mišljenju, biti u prve četiri ekipe na turniru. Imali smo jednu fizičku, intenzivnu, snažnu utakmicu, na poen i odlično smo odreagovali u drugom poluvremenu, uz neke korekcije"

Srbija prvi meč na prvenstvu igra u subotu protiv Angole u 9:30 časova po našem vremenu. Rivali u grupi su još Filipini i Italija.

Bonus video: