Blat: Budućnost radi sjajan posao, ovakve pobjede jačaju ekipu

„Želim da kažem mnogo lijepih riječi o Budućnosti, o njihovoj sezoni u Evrokupu i Aba ligi. Ima izuzetne rezzultate i igra sjajnu košarku, ali i razvija i mlade igrače, koji će biti faktor u evropskoj košarci. To je znak da je riječ o dobrom projektu“, kazao je Blat
2 komentar(a)
blat, Foto: Euroleague
blat, Foto: Euroleague
Ažurirano: 09.03.2018. 20:55h

Trener Darušafake Dejvid Blat zadovoljan je pobjedom, igrom i plasmanom u polufinale Evrokupa, koje je njegov tim izborio protiv ekipe za koju je imao samo riječi hvale.

„Želim da kažem mnogo lijepih riječi o Budućnosti, o njihovoj sezoni u Evrokupu i Aba ligi. Ima izuzetne rezultate i igra sjajnu košarku, ali i razvija i mlade igrače, koji će biti faktor u evropskoj košarci. To je znak da je riječ o dobrom projektu“, kazao je Blat.

Američki trener, jedan od najboljih u Evropi, naglasio je da je Darušafaka „igrala bolje nego u prvom meču“.

„Generalno, prve utakmice kod kuće u kratkoj seriji su vrlo neugodne. Danas smo bolje kontrolisali meč, a Budućnost je, čini mi se, osjećala pritisak znajući da poraz znači kraj. Moji momci su odigrali na visokom nivou, zrelo i ovakve utakmice jačaju ekipu i igrače. Igrali smo bez dvojice startera, ali su momci koji su ih zamijenili na najbolji način i hvala im na tome“, kazao je Blat, koji nije govorio mnogo o svojoj budućnosti.

„Zadovoljan sam gdje sam, iako sam očekivao da ćemo biti u Evroligi. Došao sam zbog Evrolige, ali ostao sam. Ne znam gdje ću biti sljedeće godine, ali imaću posao sigurno. Neću biti u Budućnosti, jer imate sjajnog trenera, a da li ću biti u NBA, ili negdje drugo, vidjećemo...“, kazao je Blat, šampion Evrolige sa Makabijem 2014, nekadašnji trener Klivlenda.

Bonus video: