Budućnost primila 59 poena za poluvrijeme, pa dobila Megu

Najefikasniji je bio Zoran Nikolić sa 20 poena, Skot Bamfort je ubacio 16, a Džastin Kobs 14
7336 pregleda 6 komentar(a)
Upisao 20 poena i 10 skokova protiv kluba u kojem je bio na pozajmici: Zoran Nikolić, Foto: Savo Prelević
Upisao 20 poena i 10 skokova protiv kluba u kojem je bio na pozajmici: Zoran Nikolić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.09.2019. 22:35h

U petom meču u pripremnom periodu, košarkaši Budućnost Volija su upisali četvrtu pobjedu, ali su i zabrinuli stručni štab i navijače.

Tim Slobodana Subotića je u podgoričkoj "Bemax areni" savladao Megu Bemax 99:91, ali je u prvom poluvremenu primio čak 59 poena!

Podgoričani su se u nastavku uozbiljili, serijom 10:0 zaključili 3. četvrtinu i preokrenuli na 74:73, a onda i priveli meč kraju.

Protiv kluba u kojem je prošle sezone bio na pozajmici, dok je Goga Bitadze nosio plavi dres, najbolji je bio Zoran Nikolić sa 20 koševa i 10 skokova.

Dvocifren učinak su imali i Skot Bamfort (16), Džastin Kobs (14, osam asistencija) i Hasan Martin (12), a Subotić je dao šansu i igračima koji su dva dana ranije stigli sa Mundobasketa - Suad Šehović je ubacio četiri poena, Nikola Ivanović i Petar Popović po tri.

U poraženom timu je najbolji bio Filip Stanić sa 27 poena i sedam skokova. Odličan je bio mladi crnogorski reprezentativac Marko Simonović, koji je upisao 14 koševa, i to bez promašaja (5-5 za dva, 1-1 i za tri i penali), a imao je i pet uhvaćenih lopti sa 21 minut.

Isto vrijeme je na terenu proveo i Baranin Ognjen Čarapić i uknjižio četiri pogotka i pet asistencija.

Budućnost će do ABA Super kupa trenirati u Podgorici, a dvije posljednje provjere imaće protiv Mornara - 19. septembra pred svojim navijačima i dva dana kasnije u Baru.

Bonus video: