Pavićević: Uspješnu i lijepu sezonu hoćemo da krunišemo pobjedom

Tradicija je na strani Mornara, koji je dobio sva tri prethodna duela protiv MZT-a, a u prvom meču u ovoj sezoni, u Skoplju, slavio je sa 72:69.
0 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Aba-liga.com
Mihailo Pavićević, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 10.03.2018. 15:06h

Pred Mornarom je idealan protivnik za kraj ligaškog dijela ABA lige, u kojem su Barani, nekoliko kola prije kraja, uspjeli da obezbijede plasman u plej-of, gdje ih očekuju dueli sa šampionom Crvenom zvezdom.

Izabranici Mihaila Pavićevića će u nedjelju veče (19 sati) ugostiti „fenjeraša“, MZT iz Skoplja, u meču bez rezultatskog značaja, ali će ovaj duel biti dobra prilika da se svi u barskom rosteru izigraju, i tako spremni dočekaju revanš osmine finala FIBA Evrokupa, protiv belgijskog Ostendea, koji je u prvom meču stekao 13 poena prednosti.

„Želimo da se od ABA lige oprostimo na pravi način, jer to nam je obaveza prema navijačima. Jednu po svemu uspješnu i lijepu sezonu hoćemo da krunišemo pobjedom, a u susret revanšu u Fibakupu sa Belgijancima i plej-ofu sa Crvenom zvezdom. Vjerujem da ćemo slaviti protiv MZT-a, ali da ćemo imati priliku da se radujemo i u Fibakupu i plej-ofu ABA lige“, optimista je trener Mornara Mihailo Pavićević, koji neće moći da računa na povrijeđenog Uroša Lukovića, i koji poziva publiku da podrži njegovu ekipu i u finišu sezone.

„Očekujemo podršku sa tribina, naročito u sudaru sa Belgijancima, koje imamo namjeru da napadnemo od sudijskog podbacivanja lopte. Vjerujem da ćemo taj meč ili dobiti sa 20 razlike ili izgubiti. Nadam se da će, uz pomoć naše vjerne publike, epilog biti u korist Mornara, bez obzira što ćemo biti veoma oslabljeni zbog izostanka povrijeđenog centra Lukovića“, dodao je Pavićević.

Tradicija je na strani Mornara, koji je dobio sva tri prethodna duela protiv MZT-a, a u prvom meču u ovoj sezoni, u Skoplju, slavio je sa 72:69.

"Želimo da se pobjedom protiv MZT-a oprostimo od navijača. Pozivam ih da dođu u "Topolicu", jer ih očekuje jedna lijepa košarkaška predstava, bez rezultatskog imperativa, i sa mnogo, uvjerujen sam, obostrano atraktivnih poteza“, kaže kapiten Mornara Marko Mijović.

Uprava Mornara je odlučila da ulaz u dvoranu "Topola" za utakmicu sa MZT-om bude slobodan.

Bonus video: