Prvo da “odrade” Benfiku, pa da rješavaju probleme

Mornar večeras u Lisabonu (22 sata) igra prvi meč 2. kola kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona
1507 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaši Mornara
Košarkaši Mornara
Ažurirano: 26.09.2019. 11:25h

Očekivali su holandski Groningen, ali će košarkaši Mornara vizu za grupnu fazu FIBA Lige šampiona tražiti preko portugalske Benfike - večeras u Lisabonu (22 sata po našem vremenu, sat ranije po lokalnom), i tri dana kasnije u barskoj “Topolici”.

"Nadam se da ćemo biti spremni za utakmicu, nezavisno u kom sastavu budemo igrali. Nadam se da će Nidam moći da pomogne, jer nam je on ključni igrač na poziciji plejmejkera. U pripremnim utakmicama se vidjelo da imamo problema u organizaciji napada, a i u odbrani se pokazalo dosta slabih elemenata, prije svega nemamo čvrstine pod košem. Na tome treba da radimo, i to će biti malo duži proces, ali sada moramo da se zbijemo i “odradimo” utakmicu protiv Benfike. Specifično se pripremimo za tu utakmicu, i mečeve protiv Budućnosti sam iskoristio kao pripremu za Portugalce, ali nismo bili na nivou na kojem sam očekivao, što se tiče zadataka koje nas čekaju protiv Benfike. Nadam se da ćemo shvatiti da nam je ovo, u ovom trenutku, najbitnija utakmica, koja nam garantuje prolaz u grupnu fazu. Kasnije, kako vrijeme bude odmicalo, nadam se da ćemo igrati sve bolje, a u ovom trenutku nam je vrijeme najveći protivnik, jer vremena nema, a moramo iz ovog dvomeča da izađemo kao pobjednici", kaže trener Barana Mihailo Pavićević.

Priprema meča sa Benfikom nije išla kako se trener Pavićević, nadao, naprotiv.

"Izlazimo na megdan ekipi Benfike dosta nespremni, to je evidentno. Jednostavno, nećemo biti spremni ni blizu onako kako sam mislio da ova ekipa treba da bude spremna. Prije svega iz objektivnih razloga, jer, prvo, trojica reprezentativaca su se kasnije priključila, a onda su uslijedile povrede Vranješa, Nidama, Pavića, tako da nas sve to remeti. Ali, kuknjave nema, moramo da se skupimo sad kad je najteže, da energijom pokušamo da iz ovog meča izađemo kao pobjednici", dodao je Pavićević.

Benfika je u prvom kolu kvalifkacija, u meču kod kuće, protiv Groningena dominirala u skoku (55-35).

"Benfika je kvalitetna ekipa, sastavljena od iskusnih Amerikanaca. Specifičan su tim, jer imaju visinu na spoljnjim pozicijama, skoro svi su preko dva metra i neće ih biti lako zaustaviti, pogotovo u prvoj utakmici", zaključio je Pavićević.

Bonus video: