Subotić: U Zagreb idemo da se borimo

Košarkaši Budućnost Volija sjutra veče otvaraju sezonu, protiv Cibone igraju četvrtfinale ABA Superkupa
1868 pregleda 0 komentar(a)
Slobodan Subotić, Foto: Savo PRELEVIĆ
Slobodan Subotić, Foto: Savo PRELEVIĆ

Meč sa Splitom u “Morači” (94:70) bio je posljednji u pripremnom periodu za košarkaše Budućnost Volija pred start nove sezone i ABA Superkup u Zagrebu.

Skor u pripremnom periodu je sedam pobjeda i jedan poraz, u finalu Memorijala “Mirza Delibašić” u Sarajevu, od Cedevita Olimpije...

"Odigrali smo osam utakmica, fale nam dvije, propao nam je jedan turnir, nismo išli na njega. Ali, šta da se radi, zato smo i zvali Split da dođe da nam sparinguje, da budemo što spremniji, pogotovo sa igračima koji su bili u reprezentaciji", kaže trener Podgoričana Slobodan Subotić.

Trener “plavih” je, kako kaže, “super zadovoljan odrađenim pripremama”.

"Ja sam to rekao dosta puta. Ne mogu naći nijedan trening za mjesec i po dana da mogu da kažem da se momci nisu zalagali, da nisu napravili ono što su trebali", ističe Subotić.

Podgoričani će danas na put za Zagreb, a sjutra veče (20 sati) ih protiv Cibone očekuje meč četvrtfinala ABA Superkupa.

"Gledali smo Cibonu, vidjeli smo da imaju finu ekipu, dobro igraju, sve su to lijepo posložili, tako da će utakmica biti vrlo teška za nas. Žao mi što, vjerovatno, nećemo imati Nikolu (Ivanovića), zbog povrede, ranije smo ostali bez Drobnjaka. Ali, idemo da se borimo, koliko god da nas ima, da probamo da dobijemo utakmicu, bez razmišljanja o sljedećem protivniku".

Subotić ističe da on i stručni štab prate sve rivale u ABA ligi, ali da će detaljan skauting protivnika raditi kad za to dođe vrijeme. A pripremni period, uz drugačiju kompoziciju ekipe u odnosu na lani, pokazuje da sve veću šansu dobijaju crnogorski igrači.

"Drugačije je bilo prošle godine, igrala se Evroliga, morao si da imaš dugačku klupu, puno inostranih igrača. Nisam ja sam nešto odlučio sad će da igraju domaći igrači, ti momci su šansu zaslužili svakim danom na treninzima i utakmicama", rekao je Subotić, sumirajući i učinak stranaca na francuskom:

"Komsi komsa (I ovako i onako). Ima tu još prostora za napredak", zaključio je Subotić.

Bonus video: