Džastin Kobs, adut Budućnosti: Mnoge ćemo iznenaditi ove sezone

Plejmejker Budućnost Volija samouvjeren pred prvu zvaničnu utakmicu, večerašnji duel sa Cibonom u četvrtfinalu ABA Superkupa (20.30 časova)
3871 pregleda 8 komentar(a)
Prošle sezone veliki rival, sada adut Budućnosti: Džastin Kobs, Foto: Savo Prelević
Prošle sezone veliki rival, sada adut Budućnosti: Džastin Kobs, Foto: Savo Prelević

Poslije gotovo dva mjeseca priprema, osam prijateljskih utakmica i sedam pobjeda, došlo je vrijeme za ono pravo - večeras u 20.30 časova u Zagrebu, košarkaši Budućnost Volija igraju prvi zvanični meč u sezoni 2019/2020. Rival u četvrtfinalu ABA Superkupa je Cibona, a vikend u glavnom gradu Hrvatske pokazaće da li je tim Slobodana Subotića spreman za velika djela...

Džastin Kobs, jedno od najvećih pojačanja crnogorskog šampiona, smatra da je Budućnost napravila dobar tim.

- Imamo mnogo talenta, dubine na mnogo pozicija. Imamo mnogo bekova, kao i visokih igrača, koji mogu da rade više stvari. Možemo da igramo sa 10 do 12 igrača, a da ne bude padova u igri. Veoma smo iskusan i talentovan tim i mislim da ćemo mnoge iznenaditi ove sezone - poručio je 28-godišnjak iz Los Anđelesa, čiji je blizak rođan jedan od najboljih košarkaša planete, Rasel Vestbruk.

Nekadašnji student Minesote i Kalifornije, koji je u Evropi igrao za letonsku VEF Rigu, njemačke Skajlajnerse i Bajern, Istanbul, te francuske Gravelin i Le Man, u čijem dresu je osvojio i titulu 2018. godine, naglašava da mu se sviđa selekcija Budućnosti.

- Ne bih rekao da su me igrači koji su ostali u Podgorici iznenadili, jer sam igrao prošle sezone za Cedevitu i znam ih. Ali sada, kada su pored mene, vidim koliko su talentovani i da imamo osam do 10 igrača koji mogu da kreiraju akcije i urade dobre stvari na terenu. U Cedeviti je lani bila drugačija sezona, jer smo sve radili Pulen i ja. Veliki je plus što imamo toliko igrača koji mogu da rješavaju akcije, a ja ću se potruditi da pomognem ekipi da ode što dalje.

Podgoričani nemaju budžet ni izbliza jak kao prošle sezone, ali će pokušati da odu što dalje i možda i napadnu tron u ABA ligi.

- Ova ekipa može mnogo. Ne volim da postavljam ciljeve, da pričam o očekivanju, ali sa talentom koji imamo, sa stručnim štabom, mislim da nam je nebo granica. Cilj nam je samo da svakog dana izađemo na teren i pružimo maksimum, te da pokušamo da osvojimo ABA ligu. Ne želim, ipak, da se sada time opterećujemo, već da igramo utakmicu po utakmicu i da vidimo kako se djelovi slažu u mozaik - istakao je Kobs.

Naravno, biće mnogo teško da se dođe do šampionskog prstenja, jer je konkurencija jača nego lani.

- Svi pričaju da je liga jača nego prošle sezone. Partizan je bolji, Crvena zvezda se pojačala za Evroligu, Mornar je doveo mnogo Amerikanaca, a mi imamo dubinu i borićemo se do kraja. Mnogi timovi su uložili više novca i učiniće ovu odličnu ligu uzbudljivijom i donijeti još više respekta.

Kratkoročni cilj Budućnosti je jasan - finale ABA Superkupa je minimum.

- Želimo da dođemo do finala. Treniramo naporno više od mjesec, igrali smo dobro u predsezoni, izgubili samo jedan meč i želimo da na prvoj zvaničnoj utakmici pokažemo na čemu smo radili. Igramo sa Cibonom u njenom domu, nadam se da ćemo slaviti. Naravno, cilj nam je da igramo u nedjelju meč za titulu, vidjećemo da li će se to ostvariti - zaključio je Kobs.

Uzbuđen sam zbog novog susreta sa Cibonom

Džastina Kobsa čekaju zanimljivi dueli u Zagrebu - u četvrtfinalu će igrati sa Cibonom, koja je njegovu Cedevitu šokirala prošle sezone u finalu plej-ofa šampionata Hrvatske i slavila 4:0.

Ako se sa novim klubom revanšira „Vukovima sa Tuškanca”, u polufinalu bi ga vjerovatno čekala Cedevita Olimpija (igra sa FMP-om u 17 časova), za koji nastupaju njegova trojica prošlogodišnjih saigrača Andrija Stipanović, Edo Murić i Filip Krušlin, a na klupi je Slaven Rimac.

- Uzbuđen sam zbog novog susreta sa Cibonom. Savladala nas je 4:0 u finalu šampionata Hrvatske i čeka nas uzbudljiva utakmica, kao vjerovatno i protiv Cedevite u polufinalu, koja nas je porazila u pripremnom periodu. Ako se sretnemo, igraću protiv mnogo momaka koje veoma dobro znam i željeću da odigram sjajnu utakmicu. Vjerujem da ćemo doći do finala i onda da, bez obzira na to protiv koga budemo igrali, pokušamo da donesemo trofej kući - rekao je Kobs.

Bonus video: