Subotić: Kobs i Bamfort ne mogu u dva dana da odigraju jake utakmice, tražimo zamjenu za Vuda

"Primili smo 28 poena, u posljednjoj 25. Izdržali smo prve dvije četvrtine, bili smo na četiri razlike, ali tu se sve zaustavilo", rekao je strateg Podgoričana
3774 pregleda 5 komentar(a)
Džastin Kobs i saigrači pred meč sa Cedevita Olimpijom
Džastin Kobs i saigrači pred meč sa Cedevita Olimpijom
Ažurirano: 28.09.2019. 22:46h

Trener košarkaša Budućnost Volija Slobodan Subotić bio je vidno nezadovoljan nakon ubjedljivog poraza od Cedevita Olimpije, u polufinalu ABA Superkupa, drugog uzastopnog od istog rivala, nakon onog u finalu Memorijala „Mirza Delibašić“.

"Ovo je drugi put da ovako gubimo utakmicu u pripremnom periodu, gdje igramo dvije utakmice u dva dana. Očigledno je da mi nemamo taj roster, tu širinu da možemo da odigramo takav ritam. Ne daj bože da smo igrali još jednu utakmicu, da smo dobili, ne znam kako bismo igrali u Malagi. To je, stvarno, evidentno, bez igrača koji mogu da ti pomognu", rekao je Subotić nakon utakmice u Zagrebu.

Subotić je istakao da "Cedevita ima 10 igrača, od kojih je pet imalo dvocifren poenterskim učinak".

"Mi nemamo tu širinu, čekamo igrača na poziciji tri i četiri i Nikolu Ivanovića, gdje, možda, možemo nešto više da napravimo, da produžimo roster. Ali, pokazalo se da naša dva glavna aduta, Kobs i Bamford ne mogu u dva dana da odigraju tako jake utakmice, mislim da je tu ključ. Cedevita Olimpija na njima izmijenila par igrača, nisu im dozvolili da dišu, to je normalno, ja bih tako isto postupio. Ponavljam, u ovom trenutku nemamo tu širinu, nadam se da će sa dva igrača će to biti dosta bolje"dodao je Subotić.

Budućnost je, kaže Subotić, "u trećoj četvrtini imala nevjerovatan pad",.

"Primili smo 28 poena, u posljednjoj 25. Izdržali smo prve dvije četvrtine, bili smo na četiri razlike, ali tu se sve zaustavilo", rekao je strateg Podgoričana.

Na pitanje zašto u igru nije ulazio Amerikanac Skot Vud, Subotić je odgovorio:

"Do sada mi nije pokazao ništa, ni u pripremnom periodu, ni protiv Cibone. On je pod upitom, i tražimo zamjenu za njega. Tražimo igrača koji može da igra na pozicijma „tri“ i „četiri“, koji može pokriti dvije pozicije" zaključio je Subotić.

Trener Cedevita Olimpije Slaven Rimac kazao je "da krajnji rezultat nije realno stanje ove dvije ekipe na utakmici".

"Na kraju nam je sve ulazilo, ono su i promašivali slobodna bacanja tako da moram biti zadovoljan s obzirom na energetski dio gdje smo bili jako dobri, pogotovo na bekovima gdje imamo tu snagu i energiju koja kad je prisutna i neke greške se puno lakše sakriju. Danas je napad bio jako jako dobar. U drugom poluvremenu kad smo rješili tu "pick and roll" odbranu, napunili smo se samopouzdanjem. Nije ovo realna slika ove dvije ekipe, ali danas je tako završilo", rekao je Rimac.

Bonus video: