Pavićević: Moramo biti mudri i odraditi posao do kraja

Nakon pobjede u Lisabonu sa 28 poena razlike, košarkaši Mornara večeras u “Topolici” protiv Benfike (19 sati) igraju revanš drugog kola kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona
2751 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Pavićević na meču u Lisabonu, Foto: Championsleague.basketball
Mihailo Pavićević na meču u Lisabonu, Foto: Championsleague.basketball

Košarkaši Mornara će na najljepši način zvanično otvoriti sezonu u „Topolici“ - nakon ubjedljive pobjede u Lisabonu (96:68), izabranicima Mihaila Pavićevića ostaje samo da u večerašnjem revanšu u Baru ovjere prolaz u grupnu fazu FIBA Lige šampiona, gdje ih u grupi C očekuju Brose Bamberg, Tenerife, Nimburk, Riga, Peristeri, Gaziantep i vjerovatno Njižni Novgorod.

- Košarka je interesantna igra, nikad se ne zna šta nosi sljedeća utakmica. Benfika je ekipa za respekt, i tom meču ćemo prići kao da ništa nismo ostvarili u Lisabonu, već ćemo ići na pobjedu, kao i svakom ove godine. Moramo da budemo ozbiljni, jer je, recimo, Keravnos kod kuće izgubio 15, pa je na strani dobio 25 razlike. Nadam se da mi nećemo biti toliko nepametni da dozvolimo bilo kakvo iznenađenje. Kvalitet je na našoj strani, ali moramo biti mudri i odraditi posao do kraja. Nadam se da su naši igrači željni da se u pravom svjetlu predstave barskoj publici, nadam se da ćemo uživati u lijepoj košarkaškoj predstavi i da ćemo proslaviti u grupnu fazu FIBA Lige šampiona - rekao je Mihailo Pavićević za „Vijesti“.

Osim prve četvrtine, koju su Portugalci riješili u svoju korist (24:18), Mornar je od druge dionice kontrolisao dešavanja na parketu meča u Lisabonu. Na kraju je ostvario i ubjedljiviju pobjedu nego što je bilo ko u barskom timu očekivao, posebno imajući u vidu probleme u pripremnom periodu.

- Nema šta da krijem, ja sam se dosta plašio te utakmice, pošto u pripremnom periodu nismo imali nijedan zajednički trening, kupili smo se i tražili, a Vranješ, Nidam i Pavić su bili van pogona. Uz to, Benfika je u pripremnom periodu imala rezultate za respekt, dobila je Bilbao i Gran Kanariju, a u prvoj utakmici kvalifikacija je kod kuće protiv Groningena odigrala zaista sjajno i dobila 30 razlike. Benfika je sastavljena od velikog broja kvalitetnih Amerikanaca, ali mi smo u pravom trenutku odigrali najbolje, odbrambeno smo zaustavili trojicu njihovih najboljih igrača, najboljih strijelaca, a u napadu smo odigrali jako pametno, posebno u posljednjoj četvrtini, koja je bila najbolja četvrtina od kada smo se okupili - dodao je Pavićević.

Kao i u prvom meču, ni večeras u sastavu neće biti povrijeđenih Nemanje Vranješa i Vukote Pavića, kao što ponovo neće igrati Mirza Begić.

- Begić nije igrao u Lisbonu zbog propisa koje je donijela FIBA, a mi to nismo znali, da u timu mora biti makar pet igrača koji su odrasli u Crnoj Gori, a to znači da između 12. i 20. godine moraju da odigraju minimum tri sezone u Crnoj Gori. Tako da smo i tu imali problema, ali nadam se da u narednim mečevima nećemo imati probleme kada se vrate Vranješ i Pavić - zaključio je strateg Mornara.

Ta petorica igrača u Mornaru i za današnji duel su Jelenić, Šehović, Mugoša, Vujošević i Pavićević, a uz njih u rosteru biće Nidam, Ros, Pulen, Luković, Markota, Bjelica i Voler.

Utakmica u dvorani “Topolica” počinje u 19 časova. Cijena ulaznice je tri eura.

Bonus video: