Seltiksi u Minesoti kupili kartu za plej-of, Bjelica odigrao meč karijere

Majami je na domaćem terenu savladao ekipu Filadelfije sa 108:99, u okršaju koji bi mogao da bude krucijalan za plej-of plasman obje ekipe
0 komentar(a)
Kajri Irving, Foto: Reuters
Kajri Irving, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.03.2018. 07:50h

U jednom od derbija večeri u NBA ligi Boston Seltiksi slavili su kao gosti protiv Minesote 117:109.

Kod pobjednika najbolji je bio Kajri Irving sa 23 poena, dok je Al Horford imao 20. Seltiksi su trijumfom u Minesoti već sada obezbijedili plej-of plasman, najranije u sezoni još od 2011. godine.

Meč je obilježio srpski reprezentativac Nemanja Bjelica, koji je za 40 minuta na terenu imao 30 poena i 12 skokova, čime je postavio novi rekord karijere. Novo pojačanje Vulvsa, Derik Rouz, nije ni zakoračio na parket.

San Antonio Sparsi su uprkos problemima sa povredama odigrali neizvjestan meč u Kaliforniji, ali su ipak poraženi od šampionskog tima Golden Stejta sa 110:107.

Lamarkus Oldridž držao je goste u igri do kraja sa 30 poena i 17 skokova, dok je Drejmond Grin u timu domaćih zabilježio tripl-dabl. Na terenu je, ipak, najviše dominirao Kevin Djurent sa 37 poena i 11 dodavanja.

Oklahoma na svom terenu nije imala poteškoća da savlada tim Finiksa, u trijumfu 115:87. Plejmejker Rasel Vestbruk bio je nadomak tripl-dabla sa 27 poena, osam skokova i devet asistencija. Devin Buker je, uobičajeno, bio najbolji u timu iz Arizone sa 30 poena.

Majami je na domaćem terenu savladao ekipu Filadelfije sa 108:99, u okršaju koji bi mogao da utiče na plej-of plasman obje ekipe.

Najbolji u timu gostiju bio je Dario Šarić sa 20 poena i 10 skokova, uz četiri dodavanja, a Filadelfija je ostala ispred Majamija na šestom mjestu Istoka.

Hasan Vajtsajd bio je najzapaženiji u pobjedničkoj ekipi sa 23 poena, dok je Dvejn Vejd nastavio sa sjajnim partijama na Floridi i ubaico 16 koševa.

Bruklin je priredio iznenađenje u Šarlotu pobijedivši Hornetse 125:111, tako prekinuvši niz od četiri poraza, dok je timu Šarlota ovo peti uzastopni poraz.

Bonus video: