Budućnost Voli - Darušafaka: Bitka za majstoricu

Drugi meč četvrtfinala se igra večeras od 19 časova u „Morači”
3 komentar(a)
darušafaka budućnost, Foto: Www.ajansspor.com
darušafaka budućnost, Foto: Www.ajansspor.com
Ažurirano: 09.03.2018. 09:39h

Prije tri dana je tako malo nedostajalo da košarkaši Budućnost Volija naprave brejk o kojem niko nije smio ni da sanja, da sruše veoma skupu Darušafaku usred Istanbula u prvom meču četvrtfinala Evrokupa.

Da Džadžuan Džonson nije pokupio onu loptu u napadu i omogućio Skotiju Vilbekinu da pri rezultatu 52:52 postigne trojku, možda bi Podgoričani večeras imali šansu za najveći uspjeh u klupskoj istoriji na međunarodnoj sceni. Ali, sada kada su vidjeli da mogu da zaprijete timu Dejvida Blata, puleni Aleksandra Džikića će sigurno dati sve od sebe da izbore majstoricu u srijedu u jedinom gradu na svijetu koji leži na dva kontinenta.

Drugi meč četvrtfinala se igra večeras od 19 časova u „Morači”.

"Oba tima su bila vrlo dobro pripremljena u prvom susretu i očekujem takav pristup i tokom druge utakmice. Pokušaćemo da imamo istu energiju i jednak fokus, jer protivnik ima talenta i iskustva da kazni svaku grešku koju napravimo. Drugim riječima, moramo donositi prave odluke i igrati agresivno i odlučno", jasan je Džikić.

Nikoli Ivanoviću, koji je prije tri noći sa 12 poena podijelio ulogu najboljeg strijelca Budućnosti sa Danilom Nikolićem, još iz misli ne izlazi duel u „Folksvagen areni”.

"Bili smo blizu prilikom našeg prvog susreta, bila je to utakmica na jednu loptu. Znamo ko su igrači koje bi trebalo da usporimo, od početka do kraja. Naš tim je ujedinjen, borimo se kao jedan, bez oklijevanja", poručio je plejmejker Podgoričana.

Budućnost treći put igra u četvrtfinalu Evrokupa, a do sada ima pobjedu i četiri poraza. Jedini trijumf je upisala 20. marta 2012. godine, kada je savladala Valensiju sa 75:71. Najbolji učinak u timu tadašnjeg trenera Dejana Radonjića je imao Bojan Dubljević, koji je sa 15 poena i osam skokova ubijedio čelnike španskog kluba da ga dovedu tog ljeta. U ekipi je najmlađi bio Ivanović, koji je imao 18 godina, mjesec i dan kada je protiv „narandže” dao devet koševa za nepunih 19 minuta. Nažalost, u revanšu je bilo 85:63 za Valensiju...

Blat: Budućnost je zasluženo stigla dovde

Dejvid Blat je 2014. osvojio Evroligu sa Makabijem, a sada će pokušati da uzme trofej i u drugom takmičenju po kvalitetu na Starom kontinentu. Na tom putu, međutim, mora da preskoči Budućnost.

- U plej-ofu dvije utakmice obično ne liče. Timovi se prilagođavaju i traže načine kako da nešto poprave i da promijene balans. Prvi meč je bio veoma napet, pravi takmičarski, ali je preocenat šuta bio veoma niza i sve može da se promijeni za drugu utakmicu. Potrudićemo se da bude spremni, jer je Budućnost veoma dobar tim i zasluženo je stigla dovde - naglasio je čovjek koji je od 2014. do 2016. vodio Klivlend Kavalirse i stigao do NBA finala, ali ga je izgubio od Golden Stejta sa 4:2.

Bonus video: