Božić: Biće dobar ispit i za nas kao ekipu i za mene posebno jer će mi biti prva utakmica protiv bivšeg kluba

Podgorički košarkaši startuju u regionalnom takmičenju
2615 pregleda 0 komentar(a)
Luka Božić na treningu sa pomoćnim trenerom Petrom Mijovićem
Luka Božić na treningu sa pomoćnim trenerom Petrom Mijovićem

Košarkaši Budućnost Volija sjutra veče otvaraju sezonu i na trećem "frontu", u ABA ligi.

Odigrali su dva meča u ABA Superkupu (poraz u polufinalu od Cedevita Olimpije) i prvi duel u Evrokupu (poraz u gostima od Unikahe), a u nedjelju ih u "Morači" očekuje duel sa Zadrom, na startu regionalnog takmičenja.

"Dočekujemo vrlo ozbiljnu ekipu, ekipu koja igra brzu, modernu košarku. Očekuje nas prvi meč u našoj dvorani i svi jedva čekamo da se predstavimo domaćoj publici na što bolji način. Želimo prije svega da popravimo igru u odbrani, da zaštitimo naš reket i smanjimo broj ofanzivnih skokova protivnika. Pozivamo sve naše navijače da nas podrže u nedelju od 18 časova i da zajedno otvorimo sezonu u ABA Ligi na najbolji mogući način", rekao je trener "plavih" Slobodan Subotić.

Budućnost vodi 19:11 u pobjedama protiv Zadra, kod kuće je skor još ubjedljiviji (12:3).

"Zadar se dosta pojačao ove sezone i mislim da su jedan vrlo ozbiljan klub koji teži ka samom vrhu. Sigurno da će biti zanimljiva i dobra utakmica. Biće dobar ispit i za nas kao ekipu i za mene posebno jer će mi biti prva utakmica protiv bivšeg kluba. Klub i saigrače poznajem dobro, dvije godine sam igrao u ABA Ligi tako da znam kakav je klub Budućnost i drago mi je da sam postao dio te priče", kazao je Luka Božić, posljednje pojačanje Budućnosti, koji je protekle dvije sezone proveo upravo u Zadru.

Bonus video: