Zadar testira Budućnost, Božić se predstavlja “Morači”

U 1. kolu ABA lige, Budućnost Voli od 18 časova pred svojim navijačima dočekuje Zadar. U timu i Luka Božić
2032 pregleda 1 komentar(a)
Slobodan Subotić, Foto: Savo PRELEVIC
Slobodan Subotić, Foto: Savo PRELEVIC

Tokom priprema, pred košarkašima Budućnost Volija su padali Himki, Nižnjij Novgorod, Kluž, Mega Bemax, dva puta Mornar i na kraju Split.

Sezona je otvorena pobjedom nad Cibonom u četvrtfinalu ABA Superkupa, ali su onda krenuli problemi - ubjedljiv poraz od Cedevita Olimpije u polufinalu takmičenja u Zagrebu (103:75), a potom neuspjeh i na startu Evrokupa protiv Unikahe u Malagi (83:70).

Po povratku iz Andaluzije, Slobodan Subotić je izvršio rokadu u timu i umjesto Skota Vuda doveo Luku Božića. Doskorašnji košarkaš Zadra će se publici u „Morači” predstaviti u večerašnjem duelu (18 časova) baš protiv tima iz Dalmacije.

- Dočekujemo vrlo ozbiljnu ekipu, koja igra brzu, modernu košarku. Očekuje nas prvi meč u našoj dvorani i svi jedva čekamo da se predstavimo domaćoj publici na što bolji način. Želimo prije svega da popravimo igru u odbrani, da zaštitimo naš reket i smanjimo broj ofanzivnih skokova protivnika. Pozivamo sve naše navijače da nas podrže i da zajedno otvorimo sezonu u ABA ligi na najbolji mogući način - rekao je Subotić.

Božić je juče odradio prvi trening sa novim saigračima, a već večeras će na teren.

- Malo sam umoran, pošto sam dugo vozio, ali sam spreman. Drago mi je da sam potpisao za ovako veliki klub i nadam se dobrim rezultatima. Cilj mi je da iz dana u dan postajem sve bolji, radiću na sebi, dodavati kvalitet i tako pomoći ekipi - rekao je Božić u prvom predstavljanju crnogorskoj javnosti.

Košarkaš koji je prošle sezone bio statistički najkorisniji igrač ABA lige (prosječni indeks 21,7) ima samo jednu manu - skroman šut. Odličan je skakač (bio je prvi u regionalnom takmičenju sa 7,23 uhvaćene lopte), sasvim solidan defanzivac, zna da probije prvu liniju odbrane i može da igra na više pozicija. Biće pojačanje, u to nema sumnje, ali se čini da Budućnost i dalje ima manjak opcija u šutu spolja...

- Vidim sebe kao igrača koji može da pomogne na pozicijama od jedan do četiri. Što trener bude tražio od mene, to ću i učiniti. Teško je prognozirati kako će se stvari odvijati, ali sam spreman da uradim sve - naglasio je 23-godišnjak iz Bjelovara.

Božić dobro poznaje klub u kojem je proveo dvije prethodne godine.

- Zadar se dosta pojačao, to je ozbiljan klub, koji teži samom vrhu. Biće zanimljiva utakmica i dobar ispit za mene, jer mi je ovo prvi meč.

„Zamjenik” prežaljenog Vuda zna gdje je došao.

- Igrao sam dvije godine ABA ligu, znam kakva je Budućnost, svake sezone je u vrhu. Drago mi je da sam postao dio te priče - zaključio je Božić.

Bonus video: