BUDUĆNOST POBJEDOM POČELA ABA LIGU

Buđenje u pravi čas

Krilni centar „plavih” je bio najefikasniji u domaćem timu sa 14 poena, uz šut za tri 5-4, a odigrao je svih 20 minuta nastavka
3441 pregleda 1 komentar(a)
Danilo Nikolić, Foto: Savo Prelević
Danilo Nikolić, Foto: Savo Prelević

Poslije 16 minuta u „Morači”, na semaforu je pored natpisa Budućnost Voli stajao broj 39, što bi u gotovo svakoj drugoj situaciji bilo zadovoljavajuće. Ali, uz ime Zadra pisalo je 45, što najbolje govori kakvu su odbranu odigrali košarkaši Slobodana Subotića na startu novog izdanja ABA lige.

Podgoričani su u 1. poluvremenu dozvolili timu iz Dalmacije devet ofanzivnih skokova, koji su pretvoreni u 11 poena, još devet je postignuto nakon izgubljenih lopti, a ukupno čak 26 iz reketa. Srećom, „plavi” su u narednih 16 minuta dozvolili Zadranima dvostruko manje poena (23), što im je omogućilo da prelome meč i slave 93:80.

- Najvažnije je da smo dobili prvi meč pred svojom publikom, to je ono što smo htjeli. Prvo poluvrijeme nismo igrali kako bi trebalo, odbrana i skok su bili loši, nismo ni energetski bili na najvećem nivou, ali smo se u nastavku potpuno promijenili i odigrali mnogo bolje. Tako moramo da igramo sljedeću utakmicu Evrokupa i svaku narednu - naglasio je Danilo Nikolić.

Budućnost je u nastavku igrala mnogo bolje, pa se kao logično postavilo pitanje o čemu se pričalo u svlačionici.

- Najviše o zagrađivanju, jer nam je to pravilo puno problema. Zadrani su imali po dva-tri napada zaredom, jedan šut moraju da pogode u takvim situacijama. To smo morali da riješimo. Cijelo prvo poluvrijeme je imalo dosta loših stvari, dobro je da smo to promijenili i pobijedili - istakao je 26-godišnji Podgoričanin.

Krilni centar „plavih” je bio najefikasniji u domaćem timu sa 14 poena, uz šut za tri 5-4, a odigrao je svih 20 minuta nastavka.

- Sigurno je da mogu još bolje. Odigrao sam dobro drugo poluvrijeme, moram tako čitav meč.

Budućnost sjutra (19.45) dočekuje Trento u 2. kolo Evrokupa.

- Nismo još gledali Italijane, fokusirali smo se bili na Zadar. Ali dobro ćemo ih skautirati i pripremiti se najbolje što možemo za tu utakmicu - zaključio je Nikolić.