Cetinjani za prvijenac, Nikšićani za drugi trijumf

Košarkaši Lovćena i Sutjeske večeras na Cetinju (19 sati) igraju meč drugog kola ABA lige
875 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaši Lovćena, Foto: Borac/Dušan Radišić
Košarkaši Lovćena, Foto: Borac/Dušan Radišić

Kao i prošle sezone, košarkaši Lovćen Bemaxa i Sutjeske odmjeriće snage u drugom kolu u ABA2 ligi. Prošle sezone je u prvom međusobnom duelu domaćin bila Sutjeska, večeras (19 časova) se meč igra na Cetinju.

"Očekujem mnogo bolje izdanje u derbiju sa Sutjeskom u odnosu na prethodni meč sa Borcem, u kojem smo odigrali ispod nivoa. Sigurno nas očekuje težak meč, jer je Sutjeska iskusan tim sa odličnim individualcima. Vjerujem da ćemo dobrom igrom i uz podršku naših navijača odbraniti domaći teren i zabilježiti pobjedu", rekao je trener Cetinjana Zoran Kašćelan.

Lovćen je na startu u gostima izgubio od Borca (87:65).

"Poslije teškog poraza od ekipe Borca, dolazi nam nezgodan rival, ekipa Sutjeske. Očekuje nas zahtjevna utakmica, ali svejedno smo dužni zbog publike i same atmosfere u ekipi da odigramo hrabro i zabilježimo prvu pobjedu u drugoj ABA ligi", rekao je Miloš Latković, bek Lovćena.

Sutjeska je na premijeri upisala tešku, ali važnu pobjedu kod kuće protiv Novog Pazara (78:75). Pobjedom na Cetinju bi još više valorizovali taj trijumf.

"Veoma je bitna činjenica da derbi na Cetinju dočekujemo u punom sastavu. Lovćen je vrlo ozbiljna ekipa, a mi smo sa njihovim kvalitetima, i te kako, upoznati. Od mojih izabranika očekujem maksimalno zalaganje i mislim da će publika u prijestonici imati šta da vidi", rekao je Zoran Glomazić, trener Sutjeske.

Sutjeska je dobila oba prošlosezonska međusobna duela, kod kuće sa 81:71, a na Cetinju 87:81.

"Lovćen je tim koji je posebno nezgodan na svom parketu. Poznajemo se dobro, pa smo svjesni da nas čeka puna dvorana i veoma zahtjevna utakmica. Nadam se da ćemo na terenu prikazati ono što se od nas očekuje i trijumfovati u crnogorskom derbiju regionalnih razmjera", rekao je Boris Lalović, 28-godišnji centar Sutjeske.

Bonus video: